Annons:

Hamlin har erbjudits annan mark – i ett helt nytt område

Marcus Hamlin har erbjudits ny mark av kommunen för sitt tredje LSS-boende. Foto: Lansen Omsorg

Hamlin har erbjudits annan mark – i ett helt nytt område

Kommunen säger ja till Aleris. Det försvårar för Lansen Omsorgs Marcus Hamlin som vill öppna ett tredje LSS-boende. Han har dock erbjudits helt ny mark av kommunen – vid gamla skjutbanan. – Men det ligger tre år bort i tiden. Och så länge kan jag inte vänta, säger Hamlin.

Annons:

En av de som varit intresserade av den mark vid Nybble som kommunen kommer upplåta åt Aleris är vårdföretagaren Marcus Hamlin. 

– Jag upplever en stark efterfrågan på de platser jag erbjuder och är intresserad av den mark som kan bebyggas fortast och mest centralt, det är så jag ser på det och den marken som ligger längst fram vid planerna är den vid Nybble. Nosshult är inte optimalt för vår verksamhet, säger Marcus Hamlin.

Vimmerbyföretagaren öppnade ganska nyligen sitt andra LSS-boende. Redan nu vill han alltså öppna ett tredje. Men i och med att kommunen ger Aleris möjlighet att bygga i Nybble kan det fördröja för Hamlin.

– Det gör att jag inte kan utveckla verksamheten i den takt jag vill. Jag har träffat kommunen och jag är ju en småföretagare som inte har möjlighet att buda mot Aleris.

Ny mark planeras

Men kommunen har tagit fram ny mark åt Hamlin. Det ligger mellan förskolorna Lunden och Skogsbacken, vid VOK-området. Något som det lär berättas mer om vid presskonferensen i eftermiddag.

– De har pratat om området vid gamla Skyttebanan, det är både centralt och bra. Det är helt ny mark som planeras där, men det ligger tre år bort. 

Hur ser du på det?

– Det är ju ett bra läge, men problemet är tidsaspekten. Tre år är lång tid.

Kan du vänta i tre år?

– Nej, det kan jag inte. Jag tittar på andra privata alternativ nu. 

I Vimmerby?

– Både i Vimmerby och i andra kommuner. 

"Tror de är medvetna"

Arbetet med att ta fram ny mark för olika ändamål borde gjorts för några år sedan, anser Hamlin. 

– Man måste ha en markreserv aktivt. Det tror jag att de själva är medvetna om också. Man har hamnat på efterkälken på något sätt. 

Samtidigt tror han inte att det sista ordet är sagt i frågan om Aleris planer. 

– Indikationerna jag har fått är att grannarna kommer att överklaga. Det är var och ens rätt att överklaga, men vi får se hur intressant det är för Aleris i ett sådant läge. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt