Annons:

Nu väntar en helg för alla konstintresserade i Vimmerby

Sören Eriksson ställer ut fotografier och Lena Olsson målningar när Mikael Sandström och ytterligare ett antal aktörer arrangerar konstrunda i Vimmerby i helgen. Foto: Privat

Nu väntar en helg för alla konstintresserade i Vimmerby

Den kommande helgen blir något extra för alla konstintresserade i våra trakter. På fyra olika platser i Vimmerby erbjuder en lokal konstrunda utställningar med allt från fotografier till målningar.

Annons:

På Sandströms modehus i Vimmerby bjuds besökarna på en favorit i repris, då man kan se fotografier från den lokale fotografen Sören Eriksson.

– Dessutom kommer Lena Olsson från Stockholm att ställa ut sina målningar. Vernissagen hålls under fredagen, berättar Mikael Sandström, som tillsammans med Sigge Olofsson på Galleri Bälterska Gården är initiativtagare till helgens konstrunda.

– Vi arrangerade utställning med Sören Eriksson för ett par år sedan, och det var väldigt lyckat. Nu ville vi göra det igen, men kände också att man kunde bredda evenemanget. På så sätt väcktes tanken om en minikonstrunda, eller konstweekend i Vimmerby, berättar Mikael Sandström.

Nytt galleri

Förutom på Sandströms kan besökarna också se konst på Galleri Bälterska Gården. Bo Lundwall, Inga Leo, Monica Sandell och Örjan Karlsson är bara några av dem som ställer ut där.

– På Warmbadhuset visar seniorgruppen på folkhögskolan upp sina verk, och det fjärde aktören under helgens konstrunda är Ann-Mari Brushane, som öppnar sitt nya galleri med ateljé på Storgatan, berättar Mikael Sandström.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt