Annons:

SPRÄNGNING ORSAKAR STOPP I EN TIMME PÅ RIKSVÄGEN

Det är stopp i trafiken på riksväg 23/34 till följd av bergsprängning norr om Målilla. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

SPRÄNGNING ORSAKAR STOPP I EN TIMME PÅ RIKSVÄGEN

Ombyggnationen av tvåfältsväg till 2+1-väg mellan Målilla och Hultsfred pågår. Nu är vägen avstängd i en timme till följd av en omfattande sprängning. 

Annons:

Pierre Olsson, affärsområdeschef för östkusten på Bergbolaget, berättar att riksväg 23/34 är avstängd mellan 10.45 och 11.45 till följd av en större sprängning precis norr om Målilla. 

– Vi väljer att göra ett större stopp nu för att slippa göra fyra-fem mindre stopp av detta berg. Kontentan blir att vi påverkar trafiken mindre i total tid i och med att vi har ett längre stopp nu istället för att ta flera mindre stopp som orsakar större tidsfördröjning för trafiken, säger Pierre Olsson. 

Stopp i en timme

Den större sprängningen orsakar ett större stopp i trafiken och det kan kan uppgå till en timme. 

– Vi spränger och skjuter undan berget så vi kan få en 2+1-väg. Vi avslutar bergskanten med att borra en tätsöm som gör att man får en stabil bergvägg. Den lite större sprängningen som orsakar ett större stopp pågår just nu. Arbetet med att spränga berg pågår i ett antal månader till. 

Varför väljer ni att göra ett större stopp? 

– Berget har en sådan struktur. Väljer vi att skjuta mindre salvor i berget så får vi större utmaningar med sprängningsarbetet. I det här läget behöver vi skjuta på ett visst sätt som kräver större salvor och leder till ett större stopp. Det tar längre tid att rensa upp efter sprängningen. Vi har flaggat för att det kan ta en timme men vi har en hel drös med maskiner som attackerar berget så fort vi har sprängt.  

Beskedet från sprängningsföretaget är att gå tillbaka till mer normala, korta stopp på tio minuter framöver.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt