Annons:

Då kan du boka tid för tredje dosen – regionen sänker intervallet

Nu sänks tidsintervallet för den tredje dosen. Foto: MostPhotos

Då kan du boka tid för tredje dosen – regionen sänker intervallet

Region Kalmar län sänker tidsintervallet mellan den andra och tredje dosen för alla över 18 år. Detta efter att man fått klartecken från Folkhälsomyndigheten.

Annons:

Folkhälsomyndigheten har gett klartecken till regionerna att minska tidsintervallet mellan dos två och dos tre till fem månader för alla över 18 år. Detta under förutsättning att det finns tillgänglig kapacitet.

I Region Kalmar län finns tillgänglig kapacitet och från och med fredagen öppnar dos tre-bokningen för alla som är 18 år eller äldre.

– Detta betyder att om man är 18 år gammal eller äldre och fått en andra dos vaccin nu kan boka tid för sin tredje dos redan efter fem månader. Denna ändring gör att många fler nu kan boka tid för sin tredje dos och vi hoppas att så många som möjligt tar chansen. Nya bokningsbara tider fylls på efter hand och vi vädjar till invånarna att gå in och boka sin tid på 1177.se, säger vaccinsamordnare Marie Ragnarsson i ett pressmeddelande.

Förutom tillgänglig kapacitet beror den sänkta tidsintervallen på att regionen hunnit vaccinera så många i den prioriterade gruppen 65 år eller äldre.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt