Annons:

Utredningen efter dödsolyckan i Vimmerby läggs ned

Kvinnan avled efter den tragiska olyckan på ett företag i Vimmerby. Bilden är en genrebild. Foto: Bildbyrån

Utredningen efter dödsolyckan i Vimmerby läggs ned

I början av december avled en kvinna efter att ha blivit påkörd i samband med en snöröjning på en arbetsplats i Vimmerby. Nu har åklagaren bestämt sig för att lägga ned ärendet.

Annons:

Det berättar Vimmerby Tidning ikväll. Ärendet har letts av Christer Forssman vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål och kort efter händelsen trodde Forssman att det skulle kunna ta ett år att avsluta ärendet. Nu har det gått betydligt snabbare än så och varken föraren eller företaget misstänks för något brott. Ärendet har lagts ned.

Forssman har utrett om något arbetsmiljöbrott begåtts.

– Jag har kommit fram till att så inte är fallet. Det bottnar framför allt i att arbetsgivaren inte har kunnat förebygga den här händelsen. Jag har stöd för det även från Arbetsmiljöverket och därmed är ärendet utagerat för vår del, säger han till VT.

"Kan inte lastas för kvinnans död"

Polisen har i sin tur genomfört en utredning om vållande till annans död. Även den är avslutad.

– Ärendet är nedlagt. Enligt vad jag kunnat få fram från vittnesuppgifter och annat ser jag ingenting som pekar på att chauffören kunnat gjort på något annat sätt för att undvika den här tragiska olyckan. Så han kan inte lastas för kvinnans död. Det var heller inga fel på maskinen eller något sånt, säger Sylvia Sjöblom, förundersökningsledare, till Vimmerby Tidning.

Det var den 2 december som en kvinna i 55-årsåldern blev påkörd av en hjullastare i samband med en snöröjning på ett företag i Vimmerby. Kvinnan avled av sina skador.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt