Annons:

Annelie får Årets Värdskapspris:

Annelie Svensson får Årets Värdskapspris på Vimmerbygalan.

Annelie får Årets Värdskapspris: "Kom som en chock"

Annelie Svensson driver Eriksgården i Fjälster utanför Vimmerby. Hon trodde inte sina öron när hon fick ett samtal om att hon skulle prisas på Vimmerbygalan.
– Det är roligt att uppmärksammas fast man är liten, säger hon.

Annons:

Årets Värdskapspris instiftades till 2016 års Vimmerbygalan. 

Då gick det historiskt första priset till Anna Aspenskog på Astrid Lindgrens Näs. 

På fredagens Vimmerbygala tilldelades Annelie Svensson priset. Så här löd motiveringen: "2016 års Värdskapspris går till en kvinna som med ett genuint engagemang, ärlig äkthet och en stor portion omtanke, får gästen att känna sig välkommen. Med smittande arbetsglädje, härlig entusiasm och ett stort mått av ”jävlar anamma” skapar hon unika besöksnärings- upplevelser. Årets pristagare är en utmärkt värdskapsrepresentant för Astrid Lindgrens Vimmerby".

– Jag fick en chock när de ringde, men det är jätteroligt, säger Annelie Svensson.

Inget du hade väntat dig?

– Nej, det hade jag inte, absolut inte. 

Vad betyder det för dig?

– En uppskattning, det gör att man orkar jobba ett tag till, haha. Det är alltid bra att synas och så fort någon uppmärksammar en, så får fler veta vad man håller på med. Det är också roligt att man uppskattas fast man är liten. Jag kan inte, som de stora aktörerna, ta emot 20-30 000. Jag kan ju ta emot exklusiva sällskap, upp till 50 personer. Det är min starka grej. 

"Brinner för besökarna"

Anneli Svensson driver Eriksgården i Fjälster nära Tuna. Där kan turisterna och Vimmerbyborna få en guidning i Fjälster By, tävla i Bondekampen, en tävling i hur bönder hade det förr. Det går också att få gå en trolsk skogstur, hämta en häst i hagen när solen sänker sig mot horisonten och långt mycket mer. 

– Jag erbjuder både event och boende och brinner för att visa det gamla kulturarvet och det gör jag med hjälp av min gård och jag använder hästarna för att sprida den kunskapen. Det är en härlig miljö att vara i och det finns mycket att göra. 

Varför tror du att just du får priset?

– Jag tror att jag får det för att jag är bra på att ta emot besökarna, så att de känner att det är personligt och äkta när de kommer till mig. Jag brinner för att ge besökarna en genuin känsla. 

Missar galan

I år är det sjunde året Annelie driver gården. 

– Mest högsäsong är det förstås i juni, juli och augusti, men aktiviteter sker året om.

Annelie Svensson har aldrig tidigare varit på Vimmerbygalan – och kvällens gala missar hon också. 

– Jag är iväg på kurs, så att jag ska bli ännu bättre, haha. Det känns lite tråkigt, man hade gärna velat vara på plats. 

Om du själv fick ge det här priset till någon annan – vem skulle det vara?

– Michael Karlsson på Vimmerby Tidning/Svensk Handel är en drivande kraft i Vimmerby. Han är suverän på att ordna aktiviteter för besökare i stan och tar väl hand om oss som ställer upp och erbjuder aktiviteter vid dessa tillfällen. 

Årets Värdskapspris utses av Vimmerby Turistbyrå.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt