Annons:

Han fick årets medborgarpris av Vänsterpartiet

Vimmerby OK:s Bertil Axelsson fick årets medborgarpris av Vänsterpartiet. Foto: Jakob Karlsson

Han fick årets medborgarpris av Vänsterpartiet

Bertil Axelsson kämpade frenetiskt för att stoppa bostäder i VOK-skogen – och fick till slut politikerna med sig. Det är en av anledningarna till att han i år prisas med Vänsterpartiets medborgarpris.
– Det känns jättekul att bli uppmärksammad, säger han.

Annons:

Sedan en tid tillbaka delar Vänsterpartiet ut ett medborgarpris till en viktig kraft i lokalsamhället. I år gick priset till Vimmerby OK:s eldsjäl Bertil Axelsson. I motiveringen lade Vänsterpartiet vikt vid Axelssons kamp för att både rädda och utveckla VOK-skogen, ”som sprider nytta för många långt utanför föreningen”.

Leif Axelsson var förstås glad och de 5 000 kronor går direkt in på klubbens konto.

– Priset går till hela föreningen och även till lärare i skolorna som engagerade sig när flera partier ville bygga bostäder i VOK-skogen. Jag hade ett fantastiskt stöd och det kom fram folk och tackade som jag inte ens kände, sa Axelsson och fortsatte:

– När det nu ska byggas ny skola säger politiker att man vill ha nära till ishallen, idrottshallen och VOK-skogen. Det hade inte någon från det partiet sagt förut.

Axelsson gav också en uppmaning till politikerna som besökte Vänsterns firande:

– 2019 var vi 21 funktionärer i VOK som lade ett medborgarförslag om att kommunen rensar upp efter avverkningar i VOK-skogen, men alla rishögar är kvar, alla nedfällda träd är kvar. Tanken är att det ska bli lättare att ta sig fram i skogen och ni får gärna ta upp det i fullmäktige igen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt