Annons:

Så många Vimmerbybor har deklarerat hittills

Färre än hälften av Vimmerbybornade hade deklarerat med en vecka kvar. Foto: Pixabay

Så många Vimmerbybor har deklarerat hittills

Några dagar återstår innan deklarationen ska vara inlämnad. Med en dryg vecka kvar hade 3,9 miljoner människor deklarerat digitalt.
I Vimmerby hade färre än hälften deklarerat.

Annons:

I Kalmar län hade 91 300 av de totalt 194 032 skatteskyldiga deklarerat med en dryg vecka kvar. 47 procent av länsborna hade därmed lämnat in sin deklaration i god tid via telefon, mobil, dator eller app.

– För de flesta är det naturligt att deklarera digitalt och det är fler som gör det för varje år som går, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket i ett pressmeddelande.

Flitigast i länet har de som bor i Oskarshamns kommun varit. Fram till och med 24 april hade 52,65 procent lämnat in deklarationen digitalt. Det är 11 357 personer. I Västervik var det 46,72 procent och i Hultsfred 48,05.

Vimmerby, då? I kommunen hade 5 908 personer deklarerat. Skattepliktiga är 12 638. Därmed hade 46,75 procent lämnat in deklarationen.

I Borgholm hade endast 35,89 procent deklarerat.

Långa svarstider

Den 2 maj vid midnatt ska deklarationen vara inlämnad. Anmäler man sitt bankkonto då kommer pengarna före midsommar. 

Behöver man hjälp från Skatteverket kan det bli långa svarstider de sista dagarna. Trycket hos skatteupplysningen förväntas bli högt.

– För den som bara ska godkänna deklarationen går det fort, men för den som ska lägga till eller ändra något är det hög tid att börja nu. Det finns mycket hjälp att få på vår webbplats, men den som vill prata med Skatteupplysningen behöver vara ute i god tid, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt