Annons:

Elisabeth Wolmeryd och Hampus Thorstensson, ägare till Vimmerby Camping. Foto: Arkivbild

GLÄDJEBESKEDET: GRÖNT LJUS FÖR BAD I NOSSEN IGEN

Efter en och en halv veckas avrådan från bad är det nu grönt ljus för att svalka sig i Nossen igen. Svar på det andra vattenprovet kom i dag och det visade på samma låga värden som det historiskt alltid har varit i sjön.

Annons:

Det var på torsdagen under Bullerby Cup-veckan som kommunens prov på vattnet vid Nossenbadet visade höga värden av enterokocker. När provsvaren kom avråddes allmänheten från att bada i sjön.

Ett kompletterande test gjordes några dagar senare, men det slarvades bort på vägen till det externa laboratoriet, så ett nytt fick tas i förrgår. I dag kom provsvaret.

"Större samsyn framöver"

– Jag fick beskedet alldeles nyss, och nu är värdena lika låga som de historisk alltid har varit i Nossen. Självklart är vi väldigt glada att kunna ge det här beskedet till alla våra gäster, och också få bekräftat vilken fin badsjö Nossen faktiskt är, säger Hampus Thorstensson som driver Vimmerby Camping tillsammans med sambon Elisabeth Wolmeryd.

– Det har givetvis varit en tråkig period för oss och för de gäster som vi har fått avråda från att bada, men alla ska få göra fel och jag måste ändå ge kommunen en eloge för snabb hantering när de insåg de misstag och fel som har gjorts. Jag tror att vi kommer ha en större samsyn framöver om hur och när man bör ta badvattenprover, säger han.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt