Annons:

Socialförvaltningen klarar sommaren – 91 vikarier fick utbildning

Socialförvaltningen kan aldrig pausa sin verksamhet. Att hitta vikarier är svårt för många kommuner – men i Vimmerby ser sommaren 2017 ut att lösa sig helt smärtfritt.
– Det är en trygghet för oss, säger socialnämndens ordförande Eva Berglund (S).

Annons:

Många kommunala verksamheter kan gå ner i sparlåga under semesterperioden. Det gäller inte socialförvaltningen, där äldre och sjukas behov av omvårdnad löper konstant. 

En stor andel av landets landsting och kommuner har enorma problem med att fixa bemanningen när den ordinarie personalen går på semester. I dagens läge är det stor brist på bland annat sjuksköterskor och undersköterskor. 

I Vimmerby kommun ser det emellertid annorlunda ut. Kommunen har lyckats hitta tillräckligt med semestervikarier inför sommaren. 

– Vi håller på med semestervikarier och planeringen av sommaren och det ser ut att ha löst sig på våra äldreboenden och LSS-boenden. Det är en trygghet för oss, säger Eva Berglund (S). 

Har någon ordinarie personal som fått skjuta på sin semester? 

– Nej. 

Arrangerade introduktionsdag

I lördags höll kommunen en utbildningsdag för 91 semestervikarier. Där gick man igenom riktlinjerna för bemötande, dokumentation, hälso- och sjukvård, ergonomi och självskydd. Introduktionen fortsätter från varje arbetsplats. 

Introduktionen fortsätter nu på varje arbetsplats genom utsedda handledare och deras chefer.

"Utan vikarier skulle äldreomsorg, verksamheter för personer med funktionsnedsättning, kommunens socialpsykiatri och boendena för ensamkommande inte fungera under sommaren", skriver kommunen på sin hemsida. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt