Annons:

Polisen håller utkik efter fortkörare under ny trafikvecka

Polisen håller extra utkik efter fortkörare under denna vecka.

Polisen håller utkik efter fortkörare under ny trafikvecka

Polisen genomför under denna vecka en trafiksäkerhetsvecka med extra fokus på hastighet och vårdslöst beteende i trafiken. 

Annons:

Polisen lägger extra fokus på att genomföra hastighetskontroller på vägar med höga hastigheter och utan mitträcke för att öka säkerheten på vägarna. 

”Medelhastigheten är alldeles för hög på våra vägar och det är den vi måste sänka för att utgången av en eventuell trafikolycka inte ska bli dödlig. Därför kommer polisen att fokusera på alla som kör för fort oavsett om det är lite eller mycket för fort”, säger Ursula Edström, trafikstrateg vid polisen, till polisens hemsida.

Sänkt hastighet kan rädda liv

Att köra för fort kan innebära att körkortet omhändertas av polisen i avvaktan på att Transportstyrelsen återkallar det.

”Den vanligaste orsaken till ett återkallat körkort är när någon kört mellan 31 och 40 kilometer i timmen för fort. Normalt är då att bli av med körkortet i två månader. Att ha ett körkort ger en stor frihet, men med det följer också ett stort ansvar”, säger Mikael Andersson, presschef vid Transportstyrelsen, till polisens hemsida. 

Enligt Maria Krafft på Trafikverket går det att rädda upp till 50 liv varje år om alla håller hastighetsgränserna. 

”Det är svårt att förstå att några kilometer i timmen har betydelse. Om alla sänker medelhastigheten bara en kilometer i timmen kan vi spara ungefär 15 liv per år”, säger Maria Krafft. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt