Annons:

Nu planerar Carita för ny loppmarknad i Folkets park

Carita Thörn planerar för den fjärde loppmarknaden i Folkets park. Den kommer hållas den 5 mars. Foto: Micael Rundberg

Nu planerar Carita för ny loppmarknad i Folkets park

Under flera år har Carita Thörn arrangerat evenemang där pengar samlats in till i första hand föreningen Min stora dag. Nu står det klart att det blir en fjärde upplaga av loppis i Folkets park. Om en dryg månad är det dags, och då är även Barndiabetesfonden med och delar på överskottet.

Annons:

Nu planeras det återigen för fullt för loppis i Folkets park i Vimmerby. Den 5 mars är det dags, och Carita Thörn och väninnan Anette Hasselkvist hoppas på rekorddeltagande.

– Det är fjärde gången jag arrangerar detta evenemang och upplägget är detsamma som tidigare. Det har varit så populärt och lyckat de tidigare gångerna, så vi kommer inte göra några större förändringar, berättar Carita.

– Privatpersoner får hyra bord för hundra kronor styck, och sedan säljer de vad de vill där. Tidigare år har det varit allt från kläder och porslin till böcker och leksaker. Dessutom har vi kaféet öppet där man kan köpa hembakat, bland annat bakar de jättegoda bullar på folkhögskolan och skänker till oss.

13 bokade bord

Vid tidigare loppisar har det som mest varit 28 bord uthyrda, och Carita både tror och hoppas på att man kan slå det.

– Vi har knappt gjort någon reklam än, och ändå är redan 13 bord bokade. Vi har fått flera förfrågningar, och några vill till och med hyra två bord. Sedan är det ju väldigt inne med återbruk just nu, så förhoppningsvis kan vi växa lite till.

Överskottet från loppisen kommer denna gång delas mellan Min stora dag och Barndiabetsfonden.

– Jag har ett bonusbarnbarn som har diabetes typ 1, så det känns rätt att skänka dit också.

"Behjärtansvärda jobb"

Under alla år som Carita Thörn har arrangerat evenemang har hon samlat in mer än 300 000 kronor till Min stora dag, men några nya mål har hon inte satt upp.

– Nej, nu gör vi bara några mindre evenemang för att vi tycker att det är så himla roligt. Det blir som det blir, och jag ser det här lite som bonus till föreningarna och deras behjärtansvärda jobb, säger hon.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt