Annons:

Storbanken varnar för ny bedrägerivåg –

Storbanken Swedbank varnar för nya bedrägerier. Foto: Swedbank

Storbanken varnar för ny bedrägerivåg – "Lämna aldrig ut"

Se upp om en person ringer och vill ta del av dina bankuppgifter. Den sortens bedrägeri varnar storbanken Swedbank för just nu.
– Det är bedragare som ringer runt och försöker få våra kunder att lämna ut sina kort- och kontouppgifter, säger Swedbanks presschef Josefine Uppling, till Aftonbladet.

Annons:

Bedragare som uppger att de företräder Swedbank ringer upp kunder i syfte att lura dem att ge ut koder från säkerhetsdosan eller för att få dem att logga in i internetbanken med Mobilt BankID. 

– Vi har fått indikationer från våra kunder att det är bedragare som ringer runt och försöker få våra kunder att lämna ut sina kort- och kontouppgifter, säger Josefine Uppling, presschef på Swedbank.

Många ska ha ringt till bankens kundcenter och frågat om de bör lämna ut uppgifter likt dessa via telefon. 

– Som kund ska man aldrig lämna ut sådana uppgifter. Det är det enklaste sättet att skydda sig mot bedrägerier, säger Josefine Uppling.

Viktigt att tänka på är att banken aldrig ringer upp sina kunder för den här typen av uppgifter, betonar hon.

– När kunder vill ha hjälp ringer de själva till oss. Vi ringer inte upp kunder. Det man kan göra om man känner sig osäker på om man pratar med någon från banken är att be att få ringa upp. Då kan man kontrollera telefonnumret och se så att det verkligen är någon från Swedbank.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt