Annons:

Hård kritik mot Hagadals Simhall –

Linda Glennklev är mycket kritisk efter sitt besök i Hagadals simhall. Foto: Privat

Hård kritik mot Hagadals Simhall – "Tycker att det är bedrövligt"

I onsdags gjorde vi ett snabbt besök i Hagadals simhall. Jag bor personligen i Stockholm och är en flitig besökare av en simhall där. Därför läser jag alltid på om regler för simhallar som jag besöker och vad man ska tänka på innan ett besök.

Annons:

Jag besökte Hagadals simhall med två barn, åtta och tio, samt en bebis på fem månader som är i behov av sin vagn eftersom jag har en skada på mitt bäcken och har svårt att bära och sitta. 

Något förbud mot vagnar utan hjulskydd stod det ingenting om på hemsidan – men när vi kommer till platsen får jag veta att jag inte får ta med mig vagnen in. 

Min mamma påtalar att hon simmade nyligen och att det då var en mamma som hade en vagn utan skydd med sig in i simhallen. Då svarar medarbetaren att det förmodligen var en "sommarjobbare" som släppt in henne. 

Jag blir ledsen för jag inser att detta kommer skapa problem för mig, men jag går motvilligt in utan vagn och vet att detta kommer bli en omöjlighet. 

Blev tillsagd igen

Efter ett tag blir mina två stora barn tillsagda av personalen eftersom jag är oförmögen att röra mig med bebisen. Personalen gjorde helt rätt och det var jättebra att de kunde ha full koll på mina barn när jag inte kunde det.

Då går jag och frågar personalen i simhallen om det verkligen stämmer att jag inte får ta in vagnen? Jag förklarar att jag läst på hemsidan och att jag har svårt att hålla koll på barnen. Han säger att det är okej om jag torkar av däcken. 

Jag går ut och tvättar mina små hjul på min barnvagn noga i duschen och tar sedan med mig vagnen in. Lyckan blir dock kortvarig. Medarbetaren som jag träffade i kassan kommer fram och säger att det inte är okej. 

Jag förklarar att jag fått tillåtelse av en annan medarbetare och säger att det är bedrövligt att jag inte får möjlighet att ha koll på mina barn. 

Vill ha pengarna tillbaka

Då ber medarbetaren mig att lämna simhallen med min vagn. Vi badade i 27 minuter totalt, åkte från Vimmerby och betalade inträde. Min åttaåriga dotter grät när vi gick därifrån för hon tyckte så synd om mig som inte kan bära.
Jag tycker att det är bedrövligt rent ut sagt.

Man kan ha regler men att åberopa regler som inte finns utskrivet på hemsidan känns tvivelaktigt. Kan tycka att man borde förbise sina regler som man inte skrivit ut på hemsidan. 

Jag som mamma vill att mina barn ska ersättas för deras inträde samt att reglerna på hemsidan uppdateras omgående.

Linda Heidenberg

Fotnot: Här kan du läsa hur fritidschefen Tommy Carlsson ser på händelsen.

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt