Annons:

Omdiskuterade Vimmerbyföretagaren försatt i konkurs

Henrik Samuelssons enskilda firma har försatts i konkurs. Foto: Linus Johansson

Omdiskuterade Vimmerbyföretagaren försatt i konkurs

Vimmerbyföretagaren Henrik Samuelsson har varit inblandad i flera kontroverser. Nu har han försatts i konkurs.

Annons:

Beslutet fattades vid Kalmar tingsrätt i går. Edgångssammanträdet kommer att hållas den 8 november. Till förvaltare har Bill Kronqvist utsetts. 

I somras krävde Samuelsson kommunen på 7,8 miljoner kronor på grund av kommunens stängning av Samuelssons asylboende under flyktingkrisen 2015. Samuelsson har bland annat drivit grävverksamheten Idig, turismverksamheten Vimmerby Bed & Breakfast och restaurangen Herr Husman. 

Hösten 2015 öppnade han ett asylboende på Vimmerby Bed & Breakfast. Boendet stängdes av kommunen sedan delar fastigheten inte var tillåten för boende och hade brister i brandsäkerheten. Sedan i våras har fastigheten där Vimmerby Bed & Breakfast ligger varit till salu. Det begärda priset är 27 miljoner kronor. 

Många kontroverser

Samuelsson och Vimmerby kommun har haft många kontroverser genom åren och de flesta har rört fastigheten där Vimmerby Bed & Breakfast ligger. En redogörelse för händelserna runt asylaffären kan du läsa här. Samuelsson har också blivit stämd av flera före detta anställda som ansett att de inte fått ut den lön de blivit lovade. 

Artikeln uppdateras. 

Fotnot: Dagens Vimmerby har sökt Henrik Samuelsson. Konkursförvaltaren Bill Kronqvist vill inte ge någon kommentar förrän på måndag. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt