Annons:

”Det finns visst nattvandring i Vimmerby”

Stay Safes Sunniva Hoffsten reagerar på Anders Degermans uttalande om att det inte behövs nattvandring i Vimmerby. Foto: Daniel Nestor

”Det finns visst nattvandring i Vimmerby”

Folkhälsosamordnaren Anders Degerman menar att de inte behövs någon nattvandring i Vimmerby. Uttalandet fick Stay Safes Sunniva Hoffsten att reagera.
– Bara för att det inte görs i kommunal regi betyder det inte att det inte finns nattvandring i Vimmerby, säger hon.

Annons:

En stor ungdomsfest i Källängsparken slutade med en rejäl skadegörelse. I en artikel om festen sa Anders Degerman att det inte finns behov av nattvandrare på stan längre:

– Vi hade nattvandrare tidigare men det dog ut för det fanns inga ungdomar på stan.

Uttalandet fick Sunnviva Hoffsten att reagera. Hon är ansvarig för Stay Safes organisation i Vimmerby.

– Du kan ge dig på att jag reagerade. Bara för att nattvandringen inte är under kommunens regi så betyder det inte att vi inte finns. Degerman är väl medveten om att vi finns och att det finns nattvandring i Vimmerby. Jag pratade med honom i slutet av oktober 2015, så han borde definitivt veta att vi finns. Jag blev lite purken när jag läste det.

”Har vänt igen”

Stay safe finns på flera platser i landet, men har en av sina mest aktiva avdelningar i Vimmerby.

– Degerman säger att nattvandringen dog ut för att ungdomarna försvann från stan, men det har vänt igen och nu finns det ingenting att göra för ungdomarna. Då är de ute på stan igen. Många ungdomar kommer fram till oss och ber oss besöka olika fester.

Enkätundersökningar visar att andelen unga som dricker kontinuerligt har minskat drastiskt.

”Frustrerande”

Däremot menade Degerman att det är lättare för dem att få tag på alkohol.

– Det mest skrämmande är att inte att 17-åringar får tag på alkohol, utan att de är 12, 13 eller 14 år. Jag tycker att det har ökat igen, men det är som värst under sommaren.

Stay safe är ute i centrum varje helg.

– Det är olika dagar beroende på hur vi jobbar, men vi är alltid ute tre och tre. Totalt är vi tio i gruppen. Vi gör det helt ideellt och då känns det tråkigt att inte bli sedd av kommunens ansvarige på området. Det är frustrerande. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt