Annons:

LO-förbunden varslar om konflikt på Samhall

Nu varslar LO-förbunden om konflikt när det gäller avtalet för anställda inom Samhall. Enligt LO handlar det om att Almega inte vill gå med på den låglönesatsning som fack och arbetsgivare har kommit överens om i de andra avtalen i årets avtalsrörelse.

Annons:

Enligt Ann-Marie Stenberg, ansvarig för de sju LO-förbundens förhandlingar, har diskussionerna med arbetsgivarna har varit tuffa. I diskussionerna med Almega kommer man inte längre och därför ser LO-förbunden ingen annan utväg än att lägga ett varsel.

– Vi accepterar inte att Almega förvägrar de lågt avlönade Samhallanställda den låglönesatsning som är norm i övriga avtal. Därför tar vi strid för att också Samhalls anställda ska få ta del av låglönesatsningen som alla andra branscher har fått, säger Ann-Marie Stenberg.

Om Almega och LO-förbunden inte kommer överens före den 12 oktober kommer konfliktåtgärder, som bland annat övertids- och nyanställningsblockad, att bryta ut. Om man inte kommer överens före den 17 oktober kommer strejk att utbryta.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt