Annons:

Erikshjälpen kraftsamlar – skänker hela dagskassan till Världens Barn

Nu på lördag skänker Erikshjälpen Second Hands butiker sina dagskassor till Världens Barn och Peter Magnusson, butikschef i Vimmerby, ser fram emot dagen. Foto: Ossian Mathiasson

Erikshjälpen kraftsamlar – skänker hela dagskassan till Världens Barn

Erikshjälpens Second Hand-butiker kraftsamlar för att samla in pengar till Världens Barn. På lördag skänker samtliga sina dagskassor.
– Vi siktar på att få ihop minst 50 000 kronor, säger Peter Magnusson, butikschef i Vimmerby.

Annons:

I år fyller Världens Barn 20 år och Erikshjälpen är en av de organisationer som får del av insamlingen – och som också bidrar till den.

Med hjälp av pengarna från årets kampanj gör Erikshjälpen det möjligt för fler barn som bor på sandöar i Bangladesh att gå i skola.

På några år kan öarna eroderas helt och hållet och av den anledningen har Erikshjälpens partner Friendship utvecklat mobila skolbyggnader som snabbt kan monteras ned och byggas upp på nya platser. 

"En årlig höjdpunkt"

På lördag skänker samtliga Erikshjälpen Second Hand-butiker sina dagskassor till insamlingen.

– Denna kampanj är en årlig höjdpunkt. Vi kraftsamlar för att göra skillnad för barnen. Just den här gången är det fokus på barnen i Bangladesh. Det är viktigt för barnen att få utbildning och en bra start på livet, säger Peter Magnusson.

På lördag hoppas Erikshjälpen i Vimmerby kunna samla in minst 50 000 kronor.  

– Vi har klarat det tidigare år och nu vill vi göra det igen. Minst 50 000 kronor är målet som vi har, säger Peter Magnusson. 

Har ni jobbat extra mycket inför denna dag?

– Nej, egentligen inte. Vi är vana. Processen är inte så mycket större än när vi har öppet i vanliga fall. 

"De är hjältar"

Gåvogivarna fyller en nyckelfunktion.

– De är de viktigaste vi har, vi är tacksamma för alla gåvor vi får. Utan dem kan vi inte sälja något och då generar det inget överskott. Gåvogivarna och köparna är hjältar, vi på Erikshjälpen förmedlar bara. 

Butiken i Vimmerby anordnar andra aktiviteter i samband med Världens Barns dagskassedag. Räddningstjänsten i Vimmerby kommer på besök i två timmar och visar sina bilar och i slutet av dagen föreläser en representant från Vimmerby IF om integration och socialt ansvarstagande. Det blir även musikunderhållning.

Magnusson ser fram emot det som händer på lördag.

– Vi hoppas på bra väder och bra med folk så att vi kan göra skillnad för barn i världen.

Räddningstjänsten ställer upp ideellt. 

– Vi tycker att det är en så god sak att vi avstår vår lön för de timmar vi står där. Det känns självklart för oss, säger räddningschefen Stefan Larsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt