Annons:

26 procent fler utomeuropeiskt födda fick jobb i länet

26 procent fler utomeuropeiskt födda har fått jobb i Kalmar län. Foto: Arbetsförmedlingen.

26 procent fler utomeuropeiskt födda fick jobb i länet

Antalet utomeuropeiskt födda som får jobb i Kalmar län ökar. Jämfört med september föregående år är ökningen 26 procent.
Det visar siffror från Arbetsförmedlingen.

Annons:

Totalt var länets arbetslöshetsnivå i slutet av september 7,9 procent, en ökning med 0,6 procentenheter jämfört med samma månad 2016. Ökningen, inte minst av långtidsarbetlösa, har koppling till att fler utomeuropeiskt födda är inskrivna på Arbetsförmedlingen.

Ungdomsarbetslösheten har också ökat bland utrikesfödda, medan den minskade bland inrikesfödda. Mest ökar arbetslösheten i länet bland de som saknar gymnasieutbildning. 

Arbetsförmedlingschefen i Västervik, Lars Borgmeo, menar att arbetsmarknaden i länet är stark trots ökningen av arbetslösheten. Han ser också positivt på att fler utomeuropeiskt födda kommer i arbete trots att antalet arbetssökande som står långt från arbetsmarknaden ökar.

– Arbetsförmedlingen lägger i samarbete med länets kommuner ned ett omfattande arbete på att hjälpa enskilda individer. Framöver har vi ett starkt fokus på kompetenshöjning för att kunna matcha de krav som arbetsgivarna ställer. Det kan exempelvis handla om arbetsmarknadsutbildningar, men även reguljär utbildning, säger Borgemo. 

Här kan ni läsa om den senaste månaden statistik för Vimmerby och här om Hultsfred.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt