Annons:

TV4 stoppar samtliga program med den folkkäre programledaren

TV4 stoppar alla program med den hårt kritiserade programledaren Martin Timell efter att flera vittnat om trakasserier. Foto: TV4

TV4 stoppar samtliga program med den folkkäre programledaren

Den folkkäre programledaren Martin Timell anklagas för bland annat sexism, rasism, homofobi, mobbning och sexualbrott. Nu stoppar TV4 samtliga program med profilen.

Annons:

Den senaste veckan har Martin Timell, kanske mest känd för TV4:s omåttligt populära program Äntligen Hemma, hamnat i rejält blåsväder. Han ska ha utsatt ett stort antal medarbetare inom TV4 för grova kränkningar. Dessutom är han anklagad för sexualbrott. 

TV4 väljer nu att stoppa samtliga program med Martin Timell, däribland Äntligen Hemma. I ett brev skriver Casten Almqvist, vd för TV4, att ”om detta sker ska vi som organisation alltid agera snabbt och kraftfullt” 

Vidare skriver han att att man "omgående lyfter program med den anklagade programprofilen ur tablån och våra digitala tjänster, och samtidigt stoppa inspelningen av återstående program”.

TV4:s vd beskriver arbetsplatskulturen som präglad av ömsesidig respekt och ”där vi värnar om varandra”. Många vittnesmål talar om motsatsen och Almqvist ger intryck av att uppgifterna om Timell nått TV4 först nu i samband med #metoo-uppropet. ”Sedan en vecka tillbaka har vi nåtts av uppgifter om missförhållanden på redaktionen för ett av våra stora programformat”, skriver han.

Anlitat advokatfirma

TV4 uppger vidare att man anlitat en advokatfirma för att genomföra en extern utredning av arbetsmiljön. En redan cirkulerad arbetsplatsundersökning ska kompletteras med frågor om bland annat trakasserier och man ska bjuda in andra programbolag, bland annat SVT, till samtal om förbättringar i tv-branschen.

Almqvist skriver i brevet att hans bolags ”eget misslyckande bidragit till att debatten i Sverige kantrat och i många stycken kommit att handla om namngivningen av två medieprofiler snarare än den stora frågan om hur vi män behandlar våra kvinnliga medmänniskor”.

Den andra profilen är en framträdande journalist på Aftonbladet, anklagad för flera sexualbrott.

På måndag ska Casten Almqvist informera personalen närmare om åtgärdspaketet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt