Annons:

Tog chansen att sprida politiskt budskap – läs hela hans tal

Tobias Mikaelsson, medlem i Revolutionär Kommunistisk Ungdom, höll ett tal som riktades åt ett helt annat håll än annat vi hörde under utsparken. Foto: Lotta Madestam

Tog chansen att sprida politiskt budskap – läs hela hans tal

Tobias Mikaelsson från Tuna är medlem i Revolutionär Kommunistisk Ungdom. På studenten gjorde han ett politiskt utspel i samband med utspringet.
– Det kändes viktigt att ta den platsen, sa han till Dagens Hultsfred efter sitt tal.

Annons:

I dag tog Tobias Mikaelsson studenten efter tre år på Estetiska programmet, E-sport, ES21.

Medan hans skolkamrater tackade sina lärare och föräldrar för all stöttning under gymnasietiden riktade han sitt tal åt ett helt annat håll. Han tog chansen att göra ett politiskt utspel.

Hans tal i sin helhet: Idag tar jag studenten. Och nu ställs jag inför många val, Var ska jag bo?, Var ska jag jobba?, Var ska jag studera? Men de här valen finns inte för alla. I Gaza har varenda universitet bombats av en apartheidregim”, sa han och det utbröt jubel i publiken.

”I Gaza är min ålder över genomsnittet, det sker ett barbariskt folkmord”, jubel igen.

”Jag har många val, väldigt många som är oklara, men jag kommer inte att välja tystnad. Jag ska skrika för de som inte har rösten kvar. Men oavsett jag skriker ändrar inte det vad som händer. Det enda som kan ändra något är vi. Det enda som kan krossa förtrycket och rasismen är vi tillsammans. Tack!

Hur kommer det sig att du tog chansen att hålla det här talet här idag?

– Jag är vänsterorienterad politiker, medlem i RKU, Revolutionär Kommunistisk Ungdom. Jag försökte få ha ett bokbord på skolan inför EU-valet men det fick jag inte. Jag tycker det är viktigt att få ut det här budskapet. Det kändes viktigt att ta den platsen. 

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt