Annons:

Då hoppas Palmér att infarten till Krönsmon är klar:

Bo Palmér hoppas på etableringar till Krönsmon när infarten blir klar.

Då hoppas Palmér att infarten till Krönsmon är klar: "Känns bråttom"

Efter att Michael Eklund köpt nästan 12 000 kvadratmeter på industriområdet Ceos återstår bara 5 000 kvadratmeter. Nu börjar det bli bråttom med Krönsmon, enligt Bo Palmér.
– Det är mycket lättare att visa ett industri- eller bostadsområde eller vad det än är om det finns vägar, säger han.

Annons:

I veckan kunde vi berätta att Michael Eklund köper upp en stor tomt på industriområdet Ceos. Där tänker han skapa ett industrihotell. 

– Det är fantastiskt trevligt att en lokal idkare ser den här möjligheten. Det är riktigt bra och jag hoppas att det blir väldigt bra. Michael är positiv och ser framåt, säger Bo Palmér, ansvarig för etableringar i kommunen.

Nu återstår bara en tomt på industriområdet. Det handlar om en mindre tomt på drygt 5 000 kvadratmeter. 

– Det är ett jättesug och stort intresse. Det har varit väldigt roligt, men intresset för just den här tomten är lite lågt just nu. Det kan nog bli hett snart och det kan gå jättesnabbt när det växer upp med bland annat Dollarstore, Rautamo, Verktygsstallet och de andra där nere, det kan locka.

"Måste få ordning på Krönsmon"

När den här tomten sålts handlar allt om Krönsmon. 

– Vi måste få ordning på Krönsmon, då kommer det komma etableringar dit. 

Har ni fått något pris på infarten?

– Nej, det har vi inte. Samhällsbyggnad har anlitat en konsult för att titta på det. Det görs i samband med ansökningen om nytt tillstånd för kommunens bergtäkt. Där måste man titta på hur man ska lägga vägen gentemot Länsstyrelsen. 

Att göra en infart som även innefattar en ny sådan till Astrid Lindgrens Värld finns inte med nu. 

– Nu tittar kommunen på det här ihop med Trafikverket, att göra en väg in där och se vad det kostar. Det har med bergtäkten att göra, men med ALV är det inte nu. Det blir ingen planfri korsning, utan en vanlig vänster- och högersväng i sådana fall. Man måste titta på vad Trafikverket har för synpunkter.

"Känns bråttom"

Den tillfälliga lösningen, som kommunen ansåg för dyr, är inaktuell numera. 

– Det var inte optimalt där nere, det hade blivit helt fel i backen där med för den tunga trafiken. Det här är mycket bättre och vi har det uppe på samhällsbyggnadsmöten. Men det kan inte bli i år, men förhoppningsvis kan man få fram underlag snart.

Hur bråttom känns det?

– Det känns bråttom, det är mycket lättare att visa ett industri- eller bostadsområde eller vad det än är om det finns vägar. "Här kommer det gå vägar och här är det tomter", kan man säga det underlättar det. Nu håller vi på att ändra planen, så att det inte bara är industrier där.

Vad kan det betyda?

– Det kan betyda jättemycket, det blir en bredare kundkrets, det handla om att någon vill bygga kontorskomplex, industri och handel. Det skapar ett större underlag.

"Håller på med Nosshult"

I dagsläget finns inga intressenter på en tomt på Krönsmon. 

– Det har att göra med att det är svårt, just nu är det en stor grusplan bara. Det bygger på det, men vi får hoppas att intresset fortsätter och ökar. Det är ju just nu man vill bygga, det är just nu man vill ha en tomt och därför jobbar man med många detaljplaner och håller på ute i Nosshult. Där är det tänkt till nästa år allaredan, där det finns intressenter.

Där finns möjlighet till skola, vårdhem och äldreboenden. 

– Det är både stora och mindre tomter, det finns möjligheter för mycket där och det är ett fantastiskt läge.

"Finns inget annat än Krönsmon"

Satsningen på industrimark uppe vid Krönsmon har tidvis fått mycket kritik. 

– Nu finns det inget annat än Krönsmon. Får man bara till vägen tror jag verkligen att det släpper. Vi såg ju på Ceos, får man bara någon att bygga tror jag att det blir bra. På sikt är jag säker på att det blir bra.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt