Annons:

Astrid Lindgrens Hembygd tilldelar nytt jättestöd

Verksamhetsledaren Johanna Stejdahl tror på projektet. Foto: Astrid Lindgrens Hembygd

Astrid Lindgrens Hembygd tilldelar nytt jättestöd

Astrid Lindgrens Hembygd har fattat ett nytt tilldelningsbeslut. Den här gången är det Emåns Ekomuseum i Bodafors i Nässjö kommun som får drygt 900 000 kronor.

Annons:

Pengarna ska gå till att skapa en naturverkstad vid Emåns ekomuseum. Det beviljade beloppet ligger på 926 000 kronor. 

I projektet ingår att bygga om och utrusta en befintlig lokal i museets entréhus till en naturverkstad. Målet är att naturverkstaden ska fungera som en lokal som möjliggör undervisning i naturmiljö. Lokalen ska anpassas för praktiska experiment i laboratorier med tillgång till vatten och avlopp.

Verkstaden riktar sig till speciella grupper, organisationer eller företag i syfte att förmedla kunskap om ekologi och hållbarhetsfrågor. En viktig målgrupp för naturverkstaden är barn- och ungdomar genom konceptet naturskola. 

"Ökar tillgängligheten"

Naturverkstaden kommer möjliggöra verksamheten med Naturskola som är ett etablerat koncept som bygger på en verksamhet med mottot ”att lära in ute”. Emåns ekomuseum bedriver tillsammans med Nässjö kommun och Naturskyddsföreningen sedan tidigare ett större projekt om naturskola, där fokus ligger på att barn och ungdomar får lära sig mer om naturmiljön i och kring den närliggande Emån, som har ett mycket artrikt växt- och djurliv.

– Vi är naturligtvis väldigt glada över beslutet. Naturverkstaden blir ett viktigt komplement till vår traditionella museiverksamhet. Här kommer praktiska experiment och laborationer att göras som förstärker upplevelsen av omgivande naturmiljö. Naturverkstaden blir en värdefull resurs för naturskolan, säger Etelka Huber, ordförande i Emåns ekomuseum.

– Projektet faller väl in i utvecklingsstrategins mål om Förädlandet av lokala resurser då projektet stärker Emåns ekomuseum som besöksmål. Projektet bidrar till att utveckla Emåns ekomuseum till ett mer interaktivt museum, ökar tillgängligheten, synliggör naturvärden och genomförs med hållbarhetsfrågor i fokus, säger Johanna Stejdahl, verksamhetsledare på Astrid Lindgrens Hembygd

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt