Annons:

Centerpartisten vill se tre nya tågstopp – bland annat i Gullringen

Centerpartisten Magnus Danlid vill se ett tågstopp i Gullringen.

Centerpartisten vill se tre nya tågstopp – bland annat i Gullringen

Frågan om ett tågstopp i Gullringen lyfts av allt fler. Nu har centerpartisten Magnus Danlid lämnat in en skrivelse till Kalmar läns trafikstyrelse.
Han föreslår Trafikstyrelsen att utöka med tre tågstopp i länet vid nästa tidtabellsskifte.

Annons:

Det är i en skrivelse till länets trafikstyrelse – som vi tagit del av – som Magnus Danlid (C) föreslår fler tågstopp i Kalmar län. 

Han skriver att han pendlat mellan orter och tågstationer och blivit uppmärksam på att många resande tvingas åka långa sträckor för att komma till sin närmare tåghållplats.

"Det är viktigt att Kustpilen ses som ett långfärdsalternativ vilket innebär kortare restider. En upprustning av spåret och en minskning av obevakade övergångar skulle minska restiden avsevärt. Det finns sträckor som de resande upplever att tåget kör mycket långsamt", skriver han.

Tre stopp till

I Kalmar län finns en policy att tåget endast ska stanna på ett ställe per kommun med undantag för Högsby och Vimmerby, skriver Magnus Danlid. 

Han vill nu se ytterligare tre tågstopp från och med nästan tidtabellsskifte.

"Då en tågresa mellan Kalmar och Linköping tar tre timmar så kan inte fem minuter gånger tre vara avgörande för restiden. Dessutom vet vi som pendlar med Kustpilen att tåget står vid vissa stationer för att vänta in aktuell tidtabell och på mötande tåg. Jag är säker på att tre extra tågstopp inte skulle förändra start och sluttid alls, eller i vart fall inte många minuter", fortsätter han.

Trycker på storsatsningen på BoKlok

När det gäller Kustpilen finns det sträckor i tre kommuner i länet som har ett påstigningsavstånd på cirka 40 kilometer, enligt Danlid. Det handlar om Kalmar, Hultsfred och Vimmerby.

Han vill därför se tågstopp i Rockneby, Målilla och Gullringen.

"BoKloks husfabrik som ingår i Ikea-/Skanskakoncernen har beslutat att satsa 250 miljoner kronor i Gullringen vilket även innebär nyanställningar på ytterligare 50 personer. Dessutom så skulle ett tågstopp i Gullringen underlätta resande från Södra Vi med omnejd som ska mot Linköping", skriver Danlid. 

Skrivelsen är inlämnad den 27 december. Enligt honom skulle förändringen inte innebära några kostnader.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt