Annons:

Fiberleverantör i Vimmerby pausar sina arbeten

Fiberleverantören IP Only pausar sina fiberprojekt. Foto: Pixabay

Fiberleverantör i Vimmerby pausar sina arbeten

Internetoperatören IP Only som valt att leverera fiber till hushåll på landsbygden i Sverige pausar större delen av sina projekt. Fiberuppstickaren har tänkt erbjuda 600 fastigheter i Vimmerby fiber.
– Vi stoppar inte några projekt, utan har en paus nu under vintern och kommer att köra igång igen i vår, säger presschefen Niclas Karnhill till Sveriges Radio.

Annons:

I juni 2017 meddelade IP Only att de skulle ta upp konkurrensen med Telia Company, Bredbandsbolaget och kommunens eget fiberprojekt i Vimmerby. 

Fiberuppstickaren, som satsat särskilt hårt på landsbygden, hade ett mål att erbjuda cirka 600 fastigheter i Vimmerby fiber. Satsningen i Vimmerby innefattar både norr och söder om Vimmerby tätort, bland annat Vennebjörke och hushåll utmed Tunavägen. Målet var att IP Only skulle sätta spaden i backen sommaren 2018. 

Men nu pausar fiberföretaget sina projekt.

– Vi stoppar inte några projekt, utan har en paus nu under vintern och kommer att köra igång igen i vår. När vi kommer att börja bygga igen till våren så kommer det att vara bättre kvalitet, säger Niclas Kamhill, presschef på IP Only, till Sveriges Radio.

Fått kritik

IP Only har för närvarande 150 projekt som pausas. Men företaget uppger att det beror på naturliga skäl under vintern. Det råder för dåliga väderförutsättningar för att kunna utföra något arbete, enligt dem.

Inga kunder ska bli berörda, uppger IP Only.

– Vår ambition är att ingen ska få vänta längre och att vi kommer att leverera med högre kvalitet under resten av 2018.

IP Only har fått kritik för sin förmåga att leverera fiber i tid och med god kvalitet.

– Ingen fiberoperatör är perfekt, inte heller vi. Det är tusentals markavtal som måste förhandlas och vi måste stämma av med länsstyrelsen och Trafikverket. Det är en väldigt komplex verksamhet med tanke på att vi finns i hundra kommuner, säger han.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt