Annons:

VEMAB:s vd:

Torbjörn Swahn känner sig trygg med att GDL tar över som renhållningsentreprenör i Vimmerby.

VEMAB:s vd: "Min absoluta tro att GDL löser det här på bästa sätt"

Reno Norden överlåter renhållningsverksamheten i Vimmerby, Högsby och Hultsfred kommuner åt GDL Transport AB. Torbjörn Swahn, vd för VEMAB, ser positivt på det.
– Vi är nöjda med den här lösningen med GDL, säger han.

Annons:

På fredagen kom beskedet att hårt kritiserade sophämtningsentreprenören Reno Norden AB överlåter sitt avtal med Vimmerby kommun, Högsby kommun och Hultsfreds kommun. Reno Norden har ingått ett avtal med GDL Transport AB, som skötte sophämtningen i Vimmerby före Reno Norden. 

– VEMAB:s syn på det här är att vi är nöjda med lösningen. Vi känner igen GDL som entreprenör sedan tidigare och tror att det kommer fungera jättebra, säger Torbjörn Swahn, vd för Vimmerby Energi- och Miljö AB.

Hur inblandade har ni varit i uppgörelsen?

– Det här är en affär som Reno Norden gör med GDL och i med det får vi bestämma oss för om vi kan acceptera att det här avtalet överförs till GDL. Det känner vi tillförsikt inför. Vi tror att GDK kan utföra det här på ett bra sätt. 

"Inte känts som rätt sätt"

Reno Nordens tid som sopentreprenör i kommunen har präglats av förseningar, uteblivna tömningar och idelig kritik. Men VEMAB har aldrig varit nära att bryta avtalet, enligt Torbjörn Swahn.

– Vår diskussion med Reno Norden har handlat om att hitta lösningar, så att det kan bli färre missade hämtningar och färre inställda turer. Om vi hade brutit eller gjort något annat hade vi fått ett stopp i sophämtningen och vi hade behövt handla upp på nytt. Det tar tid, så det har inte känts som rätt sätt. 

Hur skulle du summera tiden med Reno Norden?

– Det har varit mycket arbete, det var en ny verksamhet som de startade upp lokalt och det var långt från deras övriga etableringsorter. De har haft problem att kraftsamla och inte haft det så lätt med förstärkningar. Ömsom har deras möjligheter att hämta upp soporna varit riktigt bra och ömsom har det varit en del problem. Vi har strävat efter att lösa det tillsammans.

"Komplex verksamhet"

Torbjörn Swahn har viss förståelse för den kritik som riktats mot bolaget.

– Det är en komplex verksamhet. Folk tänker nog att det kan väl inte vara så svårt, men det är inte så lätt med logistiken. Man får ha en viss respekt. Samtidigt finns det kunder som har drabbats flera gånger. Till slut tappar man tålamodet och vi har tagit emot alla klagomål via vår kundservice. Vi har tillsammans försökt att se till att det ska bli rätt. 

Känner du dig trygg i att det blir färre missade hämtningar och färre inställda turer med GDL?

– Min förhoppning är det. Det blir en nystart, men min absoluta tro är att GDL kommer försöka lösa det här på bästa möjliga sätt.

Dagens Vimmerby har sökt Reno Nordens vd Peter Ekholm.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt