Annons:

Evelina ska till Peru – ska hjälpa barn och vuxna att se bättre

Evelina Sidenbäck ska till Peru och hjälpa barn och vuxna med att se bättre. Foto: Pressbild

Evelina ska till Peru – ska hjälpa barn och vuxna att se bättre

Vimmerbybon Evelina Sidenbäck jobbar som optiker i Synoptiks butik i Västervik. Den 31 mars ska hon resa med biståndsorganisationen Optiker utan gränser till Peru för att hjälpa tusentals barn och vuxna att se bättre.
– Jag tror att jag kommer lära mig massor, säger hon.

Annons:

Det svenska folket har inför resan samlat in 73 948 glasögon genom Synpotiks butiker och samarbetspartners. Evelina Sidenbäck från Vimmerby är en av åtta optiker och assistenter som under två veckor ska hjälpa tusentals människor med synundersökningar och glasögon runt om i Peru.

– Jag tror att jag kommer att lära mig massor på resan med Optiker utan gränser. Framför allt att utvecklas på ett personligt plan. Men även inom arbetet. Jag gillar att möta människor i mitt jobb, och jag ser fram emot fantastiska möten med mycket känslor i Peru, säger Evelina Sidenbäck.

Hon ser framför sig en hjälpresa med stora kontraster och spännande möten med nya människor.

– Det är svårt att föreställa sig hur resan blir. Hur människorna vi möter kommer vara, om det är fattigt och hur stort behovet är. Jag ser fram emot att få arbeta nära med nya kollegor och att få chansen att göra skillnad tillsammans, på en resa jag kommer minnas för resten av livet.

Förra året hjälpte Optiker utan gränser 3 184 människor i Peru till ett liv med bättre syn.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt