Annons:

Kommunen planerar för nytt bostadskvarter i Vimmerby – så många tomter blir det

Så här ser skissen ut för det nya bostadskvarteret i Vimmerby. Foto: Vimmerby kommun

Kommunen planerar för nytt bostadskvarter i Vimmerby – så många tomter blir det

Intill de befintliga bostadskvarteren Diabasen, Sandstenen och Sandstensgatan planerar kommunen för ett nytt bostadskvarter. Det handlar om sex villor och i planområdet finns dessutom en lekplats.

Annons:

Nu har miljö- och byggnadsförvaltningen fått i uppdrag att påbörja samråd för de närboende med anledning av detaljplanen för området.

Exploateringen, som ska ge sex nya tomter, är en del av förtätningspolitiken i Vimmerby, det som kommunen beskriver som "lucktomter".

Det nya bostadskvarteret planeras i ett naturområde som ligger intill tre bostadsområden i den nordöstra delen av tätorten. 

Där ligger också en pulkabacke och en lekplats och området omfattar cirka 7 000 kvadratmeter. 

Ambitionen från kommunen är att lekplatsen ska kunna bevaras. 

Den nya bebyggelsen ska anpassas till den befintliga omgivningen och förslaget till den nya detaljplanen tillåter en byggnadsareal på 300 kvadratmeter och en maxhöjd på 3,8 meter. Detaljplanen tillåter endast villor.

Berörda grannar och myndigheter, som nu får ta del av förslaget till detaljplan, har tre veckor på sig att inkomma med yttranden och synpunkter. 

Efter det sker justeringar utifrån synpunkterna innan förslaget ställs ut för granskning. Därefter läggs det fram för antagande i kommunfullmäktige.

Planen är att den ska antas under hösten.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt