Annons:

Kosovare Asllani säger till Sportbladet att man inte ska bry sig om den person som överklagat bygget av Asllani Court. Bilden är ett montage.

"Kosse" om överklagandet av Asllani Court: "Ska inte bry oss"

Den första kvinnliga fotbollsspelaren i världen som får en court uppkallad efter sig är Kosovare Asllani. Och det sker i Bullerbyn i Vimmerby.
– Infon jag fått är att bygget fortsätter och att vi inte ska bry oss om honom som klagar, säger hon till Sportbladet.

Annons:

I sommar ska hyllningen till Vimmerby IF:s mest framgångsrika fotbollsspelare någonsin invigas. Redan 2016 kunde Dagens Vimmerby avslöja att VIF planerade att uppföra Asllani Court i Kosovare Asllanis barndomsområde Bullerbyn.

Nu pågår projektet för fullt – och den 21 maj, i samband med Bullerbydagen, ska planen invigas. 

Dock har en privatperson överklagat bygget och miljö- och byggnadsförvaltningen stoppade det då. Ändå har Vimmerby IF fortsatt. 

– Infon jag fått är att bygget fortsätter och att vi inte ska bry oss om honom som klagar. Jag kan bara hoppas att det verkligen blir av. Bullerbyn är ett område där utländska män både har haft och fortfarande har det största inflytandet. När jag var liten var det ju de som spelade där varje kväll, de som tog allt utrymme. Och det är så sjukt viktigt för mig att visa alla tjejer i liknande områden över hela Sverige att det finns en plats och en väg för dem också, säger Kosovare Asllani i en lång intervju med Sportbladets Erik Niva.

"Det är coolt"

Asllani Court ska ramas in av ett 4,8 meter högt "A" för Asllani. 

– De säger att det är den första courten i världen som byggs i en damspelares namn. Det är coolt. När man åker till Astrid Lindgrens värld så ska man se ljusen från planen.

I överklagandet till Länsstyrelsen, som vi tidigare skrivit om här, skriver en privatperson bland annat planen skulle "än mer öka segregeringen" och att "dessutom lär inte svenska ungdomar dra nytta av projektet, det utgör en diskriminering i sammanhanget".

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt