Annons:

Fler poliser till Vimmerby och Hultsfred i höst

Det ska bli bättre polisbevakning i Vimmerby och Hultsfred. Innan årsskiftet ska det finnas en patrull dygnet runt i området, skriver Länstidningen Norr/Vimmerby Tidning.
– Det ser ljusare ut än på mycket länge, säger Anders Pleijel, chef för lokalpolisområdet.

Annons:

Lokalpolisområde Västervik är det polisområde både Vimmerby och Hultsfred ingår i. Området kom till vid den stora polisomorganisationen för lite mer än två år sedan. 

Men redan nu är det dags för nya förändringar. Lokalpolisområdet växer med två nya kommuner i september: Högsby och Mönsterås.

– Det är en följd av att polisområdet sydöstra Götaland görs som eftersom det inte har varit bra att Kronoberg och Blekinge varit delade. Nu hålls länen ihop igen. Dessutom är den kriminella verksamheten i de kommunerna i stor utsträckning gemensam med Oskarshamn så våra poliser där jobbar på sätt och vis redan med det, säger Anders Pleijel till tidningen.

På bemanningsfronten ser det mycket ljusare ut för Vimmerby och Hultsfreds kommuner. 

– Innan året är slut ska vi kunna ha dygnstäckande polisverksamhet också i Vimmerby och Hultsfred. hittills har vi det bara i Västervik och Oskarshamn. Vi ska också kunna återupprätta det brottsförebyggande arbetet i kommunerna. Det har inte funnits särskilt mycket för det på ett bra tag nu, säger han.

Exakt hur många fler poliser det kan bli vill han inte gå in på.

– Jag aktar mig för antal, men förhoppningen om en klar förbättring är stor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt