Annons:

  • Ungdomarna mottog Eriksstipendiet i dag

    Södra Vis ungdomar mottog Eriksstipendiet på Erikshjälpen i dag. Foto: Jakob Karlsson

  • Ungdomarna mottog Eriksstipendiet i dag

    Peter Magnusson är butikschef på Erikshjälpen.

  • Ungdomarna mottog Eriksstipendiet i dag

Ungdomarna mottog Eriksstipendiet i dag

Årets Eriksstipendie går till Södra Vi IF:s friidrottsledare Anders Håårdh. I dag mottog friidrottsungdomarna sin tränares utmärkelse på Erikshjälpen.

Annons:

Erikshjälpen bildades av Erik Nilsson redan 1946. I dag har man över 60 butiker i Sverige och hjälper barn och ungdomar över stora delar av världen.

Tio procent av biståndet går till biståndsarbete i Sverige – och varje år delar Erikshjälpen i Vimmerby ut ett stipendium till någon aktör som arbetar med ungdomar.

"Brinner för att inspirera barn"

I år går priset till Anders Håårdh som verkligen fått fart på ungdomsfriidrotten i Södra Vi IF igen. Motiveringen lyder såhär:

”Anders ägnar en stor del av sin fritid åt att ge barn och unga möjlighet att pröva på eller ägna sig åt friidrott. Han brinner för att inspirera barn och ungdomar att upptäcka sina egna förutsättningar och sin förmåga och han lägger stor vikt vid att alla ska känna sig välkomna till både föreningen och friidrotten.”

Håårdh kunde inte delta på dagens utdelning – men många av ungdomarna fanns på plats.

– Alla kan ansöka om att få det här stipendiet och det betyder mycket för oss att dela ut det. Tio procent av vårt bistånd ska stanna i Sverige, säger Peter Magnusson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt