Annons:

Så bra blev ALV:s juni:

Juni månad blev bra, men inte bättre än förra året för ALV. Foto: Pressbild

Så bra blev ALV:s juni: "Tar det förhoppningsvis i år"

Över 90 000 besökare i parken i juni månad. Något färre än förra årets juni – men bättre än det budgeterade målet. Nu väntar fyra högintressanta juliveckor.
– Är det något år vi ska ta det så är det förhoppningsvis i år, säger ALV:s vd Joacim Johansson om drömgränsen en halv miljon besökare.

Annons:

Besöksmagneten Astrid Lindgrens Värld hade inte den bästa junimånaden någonsin, men över 90 000 besökare valde att gå in genom grindarna. 

– Det är lite bättre än det mål vi hade satt upp, men inte lika välbesökt som juni ifjol. Då hade vi 96 500 besökare och nu ligger vi på 90 100 besökare, säger Joacim Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld.

Han är nöjd med hur många som kommit för att träffa Kling och Klang, Pippi Långstrump, Rasmus på luffen och de andra. 

– Vi är nöjda. Vi har haft 132 100 besökare totalt hittills och det är bra. Vi ligger före fjolårets med maj och juni med de siffrorna.

Juli avgör

Men det är förstås juli månad som avgör Astrid Lindgrens Världs öde. 

– Det är juli som är viktigast, nu har vi fyra veckor som är oerhört viktiga. Det har varit flera år med väldigt bra augustimånader, men det är ändå i slutändan juli som avgör.

Den uttjatade frågan om drömgränsen kommer att spräckas besvaras så här:

– Vi hoppas på det. Känslan i och med att vi har mer boende och att fler gäster får plats gör att är det något år det ska ske så är det förhoppningsvis i år. 

Konsumerar mycket

Det allra viktigaste är dock att de besökare som kommer trivs och konsumerar i stor utsträckning.

– Besökare är alltid jätteviktigt, men det är väl lika viktigt att de konsumerar när de är här. Och det gör de verkligen i år. Det är bra snurr på det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt