Annons:

SERIEVÅLDTÄKTSMAN FRÅN LÄNET ÅTALAS FÖR NYA SEXBROTT

Nu åtalas mannen vid Örebro tingsrätt för nya grova sexualbrott. Foto: Örebro tingsrätt

SERIEVÅLDTÄKTSMAN FRÅN LÄNET ÅTALAS FÖR NYA SEXBROTT

Serievåldtäktsmannen Peter-Frederik Paulsen, 39, åtalas nu för nya sexbrott. Mannen, som är skriven i Kalmar kommun, är tidigare dömd för flera grova sexualbrott. Nu åtalas han för att ha kidnappat en 17-årig flicka som han sedan våldtagit upprepade gånger i maj förra året.

Annons:

Den misstänkta serievåldtäktsmannen Peter-Frederik Paulsen, tidigare dömd till sju års fängelse vid två olika tillfällen för grov våldtäkt samt våldtäkt, är misstänkt för nya sexbrott.

2009 begick mannen, som vid den tiden bodde i Hultsfred och hette Vadstensvik i efternamn, flera grova våldtäkter under en över tio timmar lång bilresa mellan Hultsfred och Linköping. Mannen hade bundit fast sin flickvän i framsätet och våldtog flera gånger hennes kompisar. Han hotade de blott 17-åriga flickorna med kniv och tog med dem ut på avskilda platser och utsatte dem för grova våldtäkter under skräckresan.

Ska ha kidnappat

Nu åtalas han vid Örebro tingsrätt för nya sexualbrott.

39-åringen är misstänkt för att ha kidnappat en 17-årig flicka, som han sedan våldtog upprepade gånger mellan den 17 och 19 maj förra året. I slutet av maj häktades han i sin frånvaro och efterlystes internationellt. Till slut greps han i Thailand och fördes till Sverige. 

Advokaten, Anders Bohmansson, har tidigare sagt till TT att mannen nekar till de brott han åtalas för. Det handlar om fyra fall av grov våldtäkt, människorov och övergrepp i rättssak, som han åtalas för.

– Det har förekommit ett visst sexuellt umgänge, men det har varit frivilligt, sa Bohmansson i juni förra året.

Anledningen till att utredningen tagit sådan tid är att mannen redan avtjänar ett annat fängelsestraff.

Fotnot: Det hör inte till vanligheterna att vi skriver ut namnet på misstänkta gärningsmän och ska så inte heller göra. I det här fallet gör vi bedömningen att det finns ett stort allmänintresse för identiteten på mannen, dels på grund av hans kriminella förflutna och dels på grund av åklagarens bedömning att det finns risk för att den misstänkte fortsätter sin brottsliga verksamhet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt