Annons:

ALV:s vd efter statsministerns besök:

ALV:s vd Joacim Johansson och statsminister Stefan Löfven i samspråk. Foto: Linus Johansson

ALV:s vd efter statsministerns besök: "Jätteglädjande"

Socialdemokraterna vill satsa 400 miljoner kronor på besöksnäringen. Nyheten avslöjades på Astrid Lindgrens Värld nyligen.
– Vi tycker såklart att det är jättepositivt, säger vd:n Joacim Johansson.

Annons:

Sveriges statsminister Stefan Löfven besökte nyligen Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld. Statsministerns besök bevakades av riksmedier – och Löfven presenterade en satsning på besökningsnäringen med 100 miljoner kronor årligen.

– Vi tycker att det är jättepositivt om det satsas på den näring vi är verksamma inom. Vi skulle kunna få ännu fler utländska besökare, det ser vi helt klart, säger Joacim Johansson, vd för ALV. 

Vad skulle den här satsningen innebära för er?

– Det är svårt att sia om, men det jag kan säga är att vår bransc inte betraktats som en riktig näring tidigare. I dag upplever jag att vi är en etablerad näring. När också regeringen förstår vår betydelse för sysselsättning och intäkter till landet går det väl inte att säga något. 100 miljoner kronor per år skulle ge effekt, men exakt hur går inte att säga. 

"Glädjande"

Förslaget är att Tillväxtverket ska bli ansvarig myndighet. 

– Det är glädjande, för tidigare har det varit lite oklart vem som äger frågorna. Vad det innebär om det blir Tillväxtverket är svårt att bedöma, man behöver höra mer hur Tillväxtverket har tänkt.

Hur känner du kring att statsminstern valde att släppa nyheten på ALV?

– Det är glädjande, jätteroligt. Han hört talats om det, men aldrig varit här tidigare. Det är roligt att han ville komma hit. 

"Hade jättebra möten"

Joacim Johansson fick också möjlighet att diskutera enskilt med Stefan Löfven.

– Vi hade jättebra möten, han var mycket intresserad och ödmjuk inför våra problem och utmaningar. Det är roligt att han var imponerad av verksamheten. Han fick träffa många medarbetare inom de olika grupperna, allt från skådespelare till park- och utvecklingspersonal. 

I den senaste nationella planen för infrastrukturen satsas inte en krona på Stångådalsbanan mellan Kalmar och Linköping.

– Vi diskuterade inte det mer än att jag lyfte betydelsen av vikten med transporter även för områden som Vimmerby.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt