Annons:

Granne efter kvällens händelse i Vimmerby: ”Fullt krig”

En kvinna i 25-årsåldern har under kvällen kastat ut många olika föremål från en balkong på Bullerbygatan i Vimmerby. En granne i bostadsområdet ger nu sin bild av kvällens händelse.
– Det kunde komma ut vad som helst därifrån. Det var fullt krig, säger en granne i bostadsområdet.

Annons:

Under kvällen var Dagens Vimmerby först med att rapportera om att en person kastar ut glas och köksknivar med mera från tredje våningen i ett flerfamiljshus på Bullerbygatan.

Dagens Vimmerby har varit i kontakt med en person som bor i området och såg händelsen med egna ögon. 

– Ja, herre jävlar. Det är en kvinna som vi har haft problem med ett bra tag, det var den nionde polisanmälan mot samma människa sedan maj. Hon har trakasserat oss som bor i området under lång tid med att bete sig hotfullt, säger hon. 

Enligt grannen bor kvinnan i en lägenhet på enheten Galaxen, som är ett serviceboende enligt LSS för personer med olika funktionshinder. 

– Det som var upprinnelsen till kvällens händelse var att personalen och en psykolog var hos henne, det fick bägaren att rinna över. Hon var väldigt hotfull och ska ha kastat en bordslampa efter personalen. Efter den händelsen var det lugnt en stund, säger grannen. 

Sedan hände det något. 

– Ja, då kom det ut brödknivar, glas, tallrik, diskställ och vattenkokare med mera från balkongen. Det kunde komma ut vad som helst därifrån. Det var fullt krig och personalen vågade inte ens gå upp dit, säger grannen. 

Grannen berättar även att flera personer ringde polisen vid flera tillfällen under onsdagen innan de kom till platsen. 

– Vi höll nog på i cirka fyra timmar och de sa hela tiden att de visste att det var ett pågende ärende och att de skulle komma så fort de kunde, säger grannen.

Det resulterade sedan i att en ambulans kom och förde med sig kvinnan därifrån.

– Hon mår inte bra, jag hoppas att hon får den hjälp som hon behöver och att de ger henne rätt vård. Det var kanske hennes sista rop på hjälp. Hon kan inte så mycket svenska. Hon har blivit hämtad med ambulans och ingen vet om hon har skadat sig eller hur hon mår, säger grannen. 

Hur ser du på situationen?

– Jag har själv barn och barnbarn och de får inte gå ut om inte jag är med, säger grannen. 

Grannen tror att dagens tidigare händelse triggade igång henne och gjorde att hon reagerade på det viset. 

– Hennes mamma sa till och med till polisen och ambulansen att de måste ta med henne härifrån. Hon sa att dottern inte mår bra och polisen stod bara och tittade på mamman. När vi har kontaktat polisen har de flera gånger uttryckt ”Är det hon igen?”.

Så sent som i söndags hände en annan händelse med samma kvinna inblandad. 

– Då gick hon till personligt angrepp och hamnade i handgemäng med en annan granne, då tycker jag att det har gått för långt. Jag vet att vissa personer som bor i samma trappuppgång inte vågar gå ut från sina lägenheter för att träffa henne. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt