Annons:

Värmen påverkar ALV negativt:

Juli ser ut att bli en tuff månad för ALV, säger vd:n Joacim Johansson.

Värmen påverkar ALV negativt: "Långt från rekord"

Juli 2018 ser inte ut att bli historiskt bra för Astrid Lindgrens Värld. Vd:n Joacim Johansson tror att mycket beror på den extrema värmen.
– Det ser tufft ut. Vi ligger efter totalt sett, säger han.

Annons:

Det extrema vädret och torkan slår hårt mot Kalmar län. Även Astrid Lindgrens Värld märker av den bitvis outhärdliga hettan. 

Årets julisiffror ser inte alls ut att bli som man förväntat sig.

– Vi har inga rekordrekorddagar, men fram tills juni var det väldigt bra. Sedan kom värmen och vi når inte upp till målet för dagarna. Juli kan bli riktigt tufft, vi når inte upp till de mål vi har satt upp. Totalt sett ligger vi efter och det är verkligen så att det blir tufft att nå en halv miljon besökare totalt, säger Joacim Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld.

Anledningen är förstås att värmen skrämmer bort gäster.

– Det är helt enkelt för varmt. Vi ser att vi framför allt tappar dem i närområdet. Som i går, när det var lite mulet, såg vi många fler med årskort i entrén. När det är lite svalare kommer de som bor nära, men annars är det tufft. Vi ser att de som planerat och ska åka en bit kommer ändå.

"Kollegorna har likadant"

På tisdagen besöktes parken av nästan 8 000 besökare. En besökssiffra han var imponerad av i värmen.

– Jag vet att kollegorna, Gröna Lund och Liseberg, har precis samma problem. Jag är faktiskt imponerad att så många ändå kommer, trots värmen. 

Även den närmaste tiden ska det vara extremt varmt i länet. 

– Jag försöker se det positiva runt besöksantalet, för den som kommer hit blir det ju ett bra besök. Det blir aldrig särskilt trångt, säger Joacim Johansson.

Efter juni månad hade ALV haft drygt 132 000 besökare.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt