Annons:

Dackarna testar nytt – flyttar speedwayfesten till Hultsfred

Dackarna flyttar festen som hålls kvällen före GP-tävlingen till Hultsfred. Bilden är en genrebild.

Dackarna testar nytt – flyttar speedwayfesten till Hultsfred

I samband med Grand Prix-tävlingen i Målilla hålls en fest på fredagskvällen på festområdet utanför arenan. Det blir det inte i år.
I stället flyttas festen till järnvägsparken i Hultsfred.

Annons:

Dackarna skriver i ett pressmeddelande att anledningen till det är att fredagsfesten med åren minskat i intresse och besökarna har kommit mycket sent.

– Vi vill med detta testa något helt nytt, på detta sätt kommer vi närmare ett större antal personer och vi kan göra ett litet annat upplägg då många av våra gäster bor i och omkring Hultsfred, säger Tomas Karlsson, ordförande för Dackarna.

Målet är att få flera av förarna till festen samt supportrar från de andra klubbarna, skriver Dackarna. MX World i Vimmerby kommer att ha en mindre utställning av speedwaycyklar och det blir både mat och musik. Uppträder gör Pollux. Några av förarna ska också bli intervjuade inför lördagens tävling.

För Målillabor och campinggäster kommer det att gå fria bussar till Hultsfred på fredagen.

På lördagskvällen, efter GP-tävlingen, blir det som vanligt fest på arenan. 

"Vi är inne på vårt sista år på nuvarande kontrakt och i och med detta vill vi gärna testa något nytt, om det blir en fortsättning på Grand Prix-Speedwayen i Målilla eller om det är sista året får framtiden utvisa", skriver Dackarna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt