Annons:

  • Einarsson tillbaka på restaurangskolan: ”Ska inte vara rädda”

    Felicia Einarsson var tillbaka i restaurangskolans kök på tisdagen. Foto: Ossian Mathiasson

  • Einarsson tillbaka på restaurangskolan: ”Ska inte vara rädda”

Einarsson tillbaka på restaurangskolan: ”Ska inte vara rädda”

Under tisdagen fick samtliga elever på restaurang- och livsmedelsprogrammet på Vimmerby gymnasium besök av den tidigare eleven Felicia Einarsson.
– De ska inte vara rädda för den här branschen, säger Felicia Einarsson.

Annons:

Nu är det återigen full fart på restaurangskolan i Vimmerby efter sommarlovet. 

Med anledning av att det är flest tjejer i de tre klasserna på restaurang- och livsmedelsprogrammet passade lärarna på att bjuda in den tidigare eleven Felicia Einarsson till restaurangskolan.

– Jag tror nästan att det är 80 procent tjejer och 20 procent killar i de tre klasserna. Därför ville vi få hit en tjej och Felicia håller på i branschen och är duktig. På tisdagar är alla klasser här på restaurangskolan så det var perfekt att få till det här, säger läraren Peder Rannemalm, restauranglärare på restaurang- och livsmedelsprogrammet på Vimmerby gymnasium. 

Tog studenten 2011

Felicia Einarsson tog studenten från Vimmerby gymnasium sommaren 2011 och flyttade därefter till Växjö och jobbade på restaurangen PM&Vänner i tre år. 

– Jag var chef i kallköket och kände efter de tre åren att det var nog. Jag ville testa något nytt och flyttade till Lund. Nu har jag bott där i fyra år och jobbar på Mat&Destillat, säger Felicia Einarsson. 

Hur fungerade den omställningen?

– På Mat&Destillat fick man göra allt och man var en del av allt så det var kul, säger hon. 

"Skrattar varje dag"

Hon tycker att det var kul att vara tillbaka på restaurangskolan i Vimmerby där hennes resa startade för tio år sedan. 

– Jag har alltid haft ett stort intresse för mat. Det började egentligen när jag jobbade extra på Brygghuset som 16-åring. Jag jobbade med personer som lyfte mig och var helt fantastiska och ville att jag skulle lära mig. 

Vad är tanken med dagens besök i din hemstad?

– Tanken är att eleverna ska ha kul och lära sig något. Man ska inte vara rädda för den här branschen. Man märker det själv när man har praktikanter, att de är lite tillbakadragna. Jag vet att många väljer denna bransch.

Hon trivs med restaurangyrket och vill förmedla just den känslan till eleverna.

– De ska ha det roligt, jag skrattar varje dag som jag är på jobbet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt