Annons:

Rödljus vid järnvägsövergång är felaktigt: "Förlorar sin verkan"

Vid järnvägsövergången för Smalspåret i Väderum mellan Vena och Tuna lyser rödljuset åt båda hållen och har gjort det i ett par veckor.
– Ska det komma ett tåg eller inte? Det är en fråga som man ställer sig, säger Lennart Davidsson.

Annons:

Sommartrafiken är slut för säsongen på smalspårsjärnvägen mellan Hultsfred och Västervik men tågtrafiken körs vid olika evenemang under hösten. Banan trafikeras även av arbetståg året runt. 

Just nu finns ett problem vid en järnvägsövergång på sträckan i Väderum mellan Vena och Tuna. Under ett par veckors tid lyser rödljuset i båda riktningarna när man ska köra över med bilen. 

– Det blir inte så bra. Säkerhetsmässigt är det inte så tryggt och man får inte köra mot rött. Det förlorar sin verkan när rödljuset lyser hela tiden. Vad ska man vänta på? Ska det komma ett tåg eller inte? Man vet inte, säger Lennart Davidsson till DV, DH och DVV. 

Krister Jansson från Tjustbygdens järnvägsförening känner till den problematiska situationen. 

– Åskan slog ner i elskåpet för en månad sedan och stängde av både ljuset och ljudet till stolpen. Vi var där och satte upp skyltar för att den är ur funktion för att den inte fungerar. När det står så kan man åka över. Vi ska åtgärda problemet, säger Krister Jansson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt