Annons:

Skogen ska bli en tillväxtmotor – miljoner till Småland

Skogen ska bli en tillväxtmotor och nu får Småland miljoner. Foto: Pixabay

Skogen ska bli en tillväxtmotor – miljoner till Småland

Skogsstyrelsen vill förstärka skogsnäringen som en tillväxtmotor. Därför skickar nu Skogsstyrelsen 16 miljoner kronor till landets alla län.

Annons:

Pengarna ska gå till att skapa regionala skogsprogram där skogen på ett konkret sätt ska bidra till tillväxt och nya jobb lokalt.

– Stödet till regionala insatser och dialoger om skogen är helt nytt och en del av Sveriges nationella skogsprogram. Stödet kan fungera som en katalysator och bidra till att arbetet med strategisk samverkan i länen och regionerna fortsätter framåt, säger Skogsstyrelsens projektledare Thomas Mårtensson, i ett pressmeddelande.

I Småland har en regional skogsstrategi tagits fram. Där ska de tre länen bland annat göra en kompetenssatsning för att stärka skogsägaren som företagare, men också skapa ett sydsvenskt skogligt och skogsindustriellt kompetenscentrum.

Länsstyrelserna ska bland annat använda pengarna till att skapa samarbetsstrukturer för bred förankring och delaktighet, möten med olika intressenter för att fånga upp behov, faktasammanställning och länsvis statistik över skogen, sysselsatta och vidareförädling med mera.

Eftersom länen i Småland redan tagit fram ett regionalt skogsprogram ska stödpengarna användas till att genomföra aktiviteter som ingår i strategin.

Småland får 2,4 miljoner kronor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt