Annons:

Rättegången mot den brutala serievåldtäktsmannen har inletts

Foto: Örebro tingsrätt

Rättegången mot den brutala serievåldtäktsmannen har inletts

Den 39-årige serievåldtäktsmannen Peter-Frederik Paulsen står åtalad för att ha kidnappat en 17-årig flicka som han drogat, hotat, misshandlat och sedan bundit och upprepade gånger våldtagit under en tre dagar lång färd.

Annons:

Nu inleds huvudförhandlingen mot serievåldtäktsmannen Peter-Frederik Paulsen, som är skriven i Kalmar, vid Örebro tingsrätt. Mannen ska i maj förra året ha kidnappat en 17-årig flicka som han tvingade med på en tre dagar lång resa som präglades av våld, förnedring och grova sexuella övergrepp.

– Han har fört med henne genom olika områden och hela vägen fram till Stockholm. Jag gör gällande att han våldtagit henne fyra gånger på olika platser mellan Örebro och Stockholm, har åklagaren Christine Chi tidigare sagt till TT.

Våldtäkterna ska ha skett i en lada, i en övergiven stuga, på en offentlig toalett och på ett vandrarhem. I Stockholm lyckades flickan fly och kunde ta sig hem till sin familj som sedan larmade polisen. 

Peter-Frederik Paulsen häktades i sin frånvaro i slutet av maj och blev internationellt efterlyst. Till slut kunde han gripas i Thailand.

Han har hela tiden nekat till brott och står enligt försvarsadvokaten Robin Grönvall fast vid den inställningen när huvudförhandlingen nu inleds, skriver TT.

Band fast sin flickvän

Peter-Frederik Paulsen är dömd för flera grova sexualbrott och dömdes bland annat för flera grova våldtäkter under en tio timmar lång bilresa mellan Hultsfred och Linköping 2009. Han hette då Vadstensvik i efternamn. 

I framsätet hade mannen bundit fast sin flickvän och våldtog hennes kompisar i baksätet flera gånger. Han hotade de blott 17-åriga flickorna med kniv och tog med dem ut på avskilda platser och utsatte dem för grova våldtäkter under skräckresan.

Fotnot: Det hör inte till vanligheterna att vi skriver ut namnet på misstänkta gärningsmän och ska så inte heller göra. I det här fallet gör vi bedömningen att det finns ett stort allmänintresse för identiteten på mannen, dels på grund av brottets art och hans kriminella förflutna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt