Annons:

Brister hos Vimmerbyföretag – nu krävs de på åtgärder

Brister hos ett företag i Vimmerby leder till att arbetsmiljöarbetet ska förbättras. Detta efter en inspektion av Arbetsmiljöverket.

Annons:

I september gjorde Arbetsmiljöverket en inspektion av arbetsmiljöarbetet. En brist är att företaget inte har någon förteckning över de kemiska produkter som används i verksamheten. 

En sådan förteckning ska minst innehålla typ av farlighet, på vilken plats den förvaras och annars förekommer, om hygieniskt gränsvärde finns och vilka andra särskilda regler som kan gälla för riskkällan, om exempelvis en olycka sker i samband med användning av en kemisk produkt.

"Det är även viktigt att man tydligt informerar personal om farligheter med produkterna, hur de ska skydda sig mot olyckor och vilka åtgärder som behöver göras vid en olycka", skriver Arbetsmiljöverket, som kräver att företaget åtgärdar bristen.

Kan leda till förbud

Inte heller har företaget tillräckligt undersökt de fysiska arbetsförhållandena i verksamheten och bedömt riskerna för att arbetstagarna ska drabbas av ohälsa eller olycksfall i arbetet. 

Arbetsmiljöverket ger också företaget flera råd om hur arbetsmiljön kan undersökas. 

Om inte bristerna åtgärdas kan det komma att bli beslut om ett föreläggande eller förbud.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt