Annons:

Kharma satsar på musikquiz – tar hjälp av proffs

Matts Bergsten från Jailbreak och Christopher Novratidis är taggade inför premiären av musikquizet på Kharma.

Kharma satsar på musikquiz – tar hjälp av proffs

Från och med nästa onsdag går det att delta i ett musikquiz på Kharma i Vimmerby. Det är Jailbreak som kommer hålla i musikquizet.
– Jag kände att vi ville testa något nytt, säger Kharmas ägare Christopher Novratidis.

Annons:

Onsdagar framöver ger Kharma och Jailbreak er möjlighet att delta i ett musikquiz, som är tänkt att vara för den breda massan. 

– Det är ett väldigt blandat quiz. Det finns flera olika kategorier, bland annat söker man ett årtal och spelar upp låtar släppta samma år. Vi har också testat en ny grej där man översätter låtar via Google translate, det kan bli väldigt roligt för översättningen tar ju inte hänsyn till grammatik och så vidare. Det blir vad det blir helt enkelt, säger Jailbreaks Matts Bergsten, som kommer att hålla i quizet, och fortsätter:

– Det ska vara musik man känner igen, men inte riktigt kan sätta fingret på. Det är det bästa. Sedan kan det ju vara 90-talstema någon gång och sådär kanske, men det har vi inte bestämt helt än.

Christopher Novratidis väljer att satsa på ett musikquiz för att tänka lite nytt, säger han.

– Vi har haft det är i fyra och ett halvt år, och alltid snurrat med samma saker. Nu vill vi testa något som vi inte har haft innan. Jag fick kontakt med Jailbreak via en vän och fick en bra uppfattning av dem. Det känns kanon, säger han.

Musikquizet håller på i en timme till en och en halv. Det blir priser från både Kharma och Boston Clothing i quizet som är gratis att delta i. Däremot behöver man boka bord för mat och dryck.

– Totalt kan det vara cirka 100 gäster samtidigt, säger Novratidis. 

"Hittat vår nisch"

Jailbreak har lång erfarenhet av att anordna musikquiz. Marika Karlstad gjorde ofta quiz till olika privata tillställningar och vann sedan nästan alltid när hon deltog i musikquiz under sin studietid i Kalmar. Därefter drog hon igång en satsning på det mer på allvar. Man har haft musikquiz i Kalmar och nu har man ett stående musikquiz på Badholmen i Oskarshamn.

– Vi har hittat vår nisch och musikquiz är ett ganska enkelt koncept. Det är ett lätt satt att umgås på och man får en anledning att komma ut, äta och dricka gott, och alla kommer kunna något. Varje gång man har deltagit hoppas vi att man lär sig någonting nytt ocks, säger Marika Karlstad och fortsätter:

– Sedan finns det ju några frågor där vi skiljer agnarna från vetet, men vi vill att folk ska känna igen sig. Man ska känna igen sig, men inte riktigt veta vilken låt det är.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt