Annons:

BEKRÄFTAT: OLA KARLSSON TAR ÖVER EFTER SAHLIN

I går kunde Dagens Vimmerby/Dagens Västervik avslöja att Ola Karlsson blir ny barn- och utbildningschef i Vimmerby. I dag bekräftar Vimmerby kommun rekryteringen.
– Jag har spenderat nästan hela mitt yrkesverksamma liv i skolans värld och de frågorna ligger mig varmt om hjärtat. Jag är väldigt glad och spänd på uppdraget, säger Ola Karlsson i ett pressmeddelande.

Annons:

I mitten av januari kliver Birgitha Sahlin av uppdraget som barn- och utbildningschef i Vimmerby. Nu är efterträdaren klar. Det blir Ola Karlsson som får jobbet. Karlsson kommer närmast från en tjänst som chef på miljö- och byggnadsförvaltningen i Västervik, en tjänst som han haft i tre år. 

Karlsson har en lång erfarenhet av skolans värld. Han började som lärare på Ankarsrums skola 2001 och började samtidigt utbilda sig som rektor. Han har varit rektor från Ludvigsborgsskolan i Västervik. 

– Jag trivs väldigt bra på mitt nuvarande arbete men det var uppdragets natur som gjorde att jag sökte mig vidare. Jag brinner för frågor som rör förskola och utbildning och att få arbeta med det igen kändes väldigt lockande. Jag är såklart mycket glad över att jag blev erbjuden tjänsten, säger Ola Karlsson.

Jobbat i grannkommunen sedan 2001

Ola Karlsson är 42 år, gift och har två barn. Han är född och uppvuxen i Västerviks kommun och har arbetat i kommunen sedan 2001. I pressmeddelandet skriver Vimmerby kommun såhär: 

"Under åren har Ola drivit flera projekt, både inom barn- och utbildningsområdet men också på övergripande nivå. Han var bland annat ansvarig för framtagandet av Vision 2030 och varit tillförordnad upphandlingschef för inköpscentralen där Vimmerby kommun ingår."

"Gedigen process"

Carolina Leijonram, kommundirektör, kommenterar rekryteringen så här: 

– Vi har haft en gedigen rekryteringsprocess med ett bra urval. Jag är mycket glad över att Ola tackat ja till tjänsten och är övertygad om att han kommer att tillföra mycket till vår organisation, säger Carolina Leijonram.

Leijonrams kollega i Västervik, Anders Björlin, tackar Ola Karlsson för hans insatser: 

– Vi tackar Ola för hans fina insatser i vår kommun under alla dessa år och önskar honom stort lycka till med hans nya uppdrag. Jag vill särskilt lyfta fram hans exceptionella arbete med att leda framtagandet vår kommungemensamma Vision 2030 utanför hans ordinarie arbetsuppgifter, säger Anders Björlin, kommundirektör och koncernchef på Västerviks kommun, i ett pressmeddelande. 

Nuvarande barn- och utbildningschef Birgitha Sahlin kommer att finnas kvar för överlämning. Ola Karlsson tillträder sin tjänst den 14 januari 2019. Västerviks kommun kommer att utse en tillförordnad förvaltningschef för Miljö- och byggnadskontoret under Ola Karlssons uppsägningstid. Samtidigt inleds rekryteringsprocessen för att anställa en ny förvaltningschef.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt