Annons:

Skolor varnar vårdnadshavare för otäcka fenomen på sociala medier

Astrid Lindgrens skola varnar nu vårdnadshavare för otäcka fenomen på sociala medier. Foto: Jakob Karlsson

Skolor varnar vårdnadshavare för otäcka fenomen på sociala medier

Astrid Lindgrens skola och Vimarskolan går nu ut med ett meddelande till vårdnadshavare med barn på skolan. Det handlar om två aktuella fenomen som florerar på sociala medier – och som kan leda till kränkningar och lidande.

Annons:

Det handlar om den nya appen "Tellonym" som växer snabbt bland barn och unga. Tellonym marknadsför sig som en app där man ska våga fråga saker som man inte vågat fråga om innan. Ett konto skapas och sedan låter man folk ställa frågor anonymt.

"Problemet med appen är att ungdomar exponerar sig själva och andra för lidande. Kränkningar sker anonymt med hjälp av denna app.Kika gärna efter denna app på era barns/ungdomars mobiler", skriver AL-skolan till vårdnadshavarna. 

Dessutom varnar man för "Momo". 

"Berättelsen om Momo handlar om att barn och unga uppmanats att ta kontakt med ett eller flera anonyma konton på till exempel Facebook, Instagram och Whatsapp. De ska sedan övertalats genom hot och instruktioner från ett konto, med en bild på en docka med skräckinjagande utseende, att genomföra prövningar av olika slag. Till en början kan det vara enkla utmaningar som att palla äpplen, men har beskrivits eskalera snabbt till uppmaningar om kränkande behandling av okända personer, kompisar eller familjemedlemmar – eller att skada sig själv. Kika gärna efter Momo på era barns/ungdomars mobiler", skriver AL-skolan.

Även Vimarskolan har varnat vårdnadshavarna för samma fenomen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt