Annons:

Lokalt företag flyttar till annat – kan skapa flera nya tjänster

DK Data och Avite Vimmerby går samman. Peter Carlsson och Niklas Nilsson. Foto: Simon Henriksson

Lokalt företag flyttar till annat – kan skapa flera nya tjänster

Nordawaystore, eller Avite-Vimmerby som det egentligen heter, lämnar torget och flyttar ned till DK Datas lokaler i Vimmerby. Samarbetet kan skapa flera nya jobb.
– Vi ser en jättefördel genom att göra så här, säger DK Datas Peter Carlsson och Avites Niklas Nilsson.

Annons:

Niklas Nilsson klev in i Nordawaystore för fyra år sedan tillsammans med en annan person. För ett år sedan tog han över butiken, som ligger mitt emot Sandströms i centrala Vimmerby, på egen hand. 

I samma veva började han dock att leta ny lokal.

– I folkmun var vi databutiken, men vårt mål är något helt annat både vad gäller försäljning och tjänster. Jag insåg ganska snart att det satt i husets väggar, det har funnits en databutik där i 20 år, säger Niklas Nilsson.

Niklas Nilsson drev redan sedan tidigare Avite i Kisa, där han också bor. I september förra året kom han i kontakt med DK Datas vd Peter Carlsson.

– Jag tyckte också att lokalen var tungrodd och började söka annan lokal. I september förra året fick jag ett telefonsamtal från Peter och vi satte oss ned helt förutsättningslöst och diskuterade. 

"Känns jätteroligt"

Snabbt fanns det ett ömsesidigt intresse från de båda. Och nu är det klart att Avite flyttar ned till DK Data och inleder ett samarbete.

– Vi kände att vi var tvungna att ta tag i det här och göra om vår affärsmodell. Vi behövde tänka om och tänka nytt. Här kommer vi tillsammans göra det som kanske var förbjudet tidigare. Vi har haft en butik som i princip inte varit öppen, vilket är sorgligt för det är en fantastisk lokal och butik. Samtidigt behövde Niklas nya lokaler och vi kände att vi kunde slå ihop ett plus ett och få det till tre. Det var så idén föddes, säger Peter Carlsson.

Båda ser många positiva fördelar och synnergieffekter av att samarbeta.

– Nu kommer vi kunna få bättre service, butiken blir öppen och bemannad och det kommer vi dra stor nytta av. Det här är en bra kompromiss och jag gillar partnerskapet att vi får två drivkrafter framåt i stället för en. Det kommer bli ett levande kontor och en bas och en utgångspunkt på ett annat sätt för våra konsulter, säger Peter Carlsson och fortsätter:

– Det känns jätteroligt. Att flytta en affär och byta lokal är stort och tungt, men nu kommer vi bli väldigt tajta. Det har varit två vitt skilda bolag, men nu kan vi erbjuda varandras kunder tjänster och produkter, så vi breddar vårt kunderbjudande. Det blir en förbättring för kunden.

Det kommer bli lite mer fokus på företagssidan än tidigare.

– Vi kommer inte släppa privatpersonerna, men lite mer fokus på företagssidan blir det. Jag ser även att det här samarbetet kommer gynna min verksamhet i Kisa. För kunden ser vi en jättefördel och det kommer inte bli någon större skillnad. Att jag slår ihop bolagen i Kisa och Vimmerby är mest för min egen skull, att jag inte ska behöva hålla på så mycket med det administrativa, säger Niklas Nilsson.

Har ni diskuterat ett helt samgående?

– Nej, det har vi inte. Det är möjligt att det om ett år är annorlunda diskussioner, men de planerna finns inte i dag. Vi är ödmjuka för varandras verksamheter och tror att vi kan gynna varandra, säger Peter Carlsson.

Kan bli nya jobb

Niklas Nilsson säger ungefär samma sak.

– Jag orkar inte lägga energi på att stånga mig blodig, utan jag ser gärna samarbete. Vi kan ta hjälp av varandra och det finns en stor potential i Vimmerby. Det finns mycket win-win i samarbetet.

Samarbetet kan också ge nya arbetstillfällen i Vimmerby.

– Vi tittar på ytterligare kompetenser och nyrekrytering och tror stenhårt på att köpkapaciteten lokalt är ganska stor.

DK Data har fyra stationerade i Vimmerby och Avite två och en halv.

– Tillsammans om jag sticker ut hakan tror jag att det här kan skapa tre till fem nya heltidstjänster om det här inte alldeles kör i diket mot hur vi tänkt oss, säger vd Peter Carlsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt