Annons:

De har gjort det möjligt för belysning – tillsammans med kommunen

Södra Vi hembygdsförening har länge försökt att få till belysning i Södra Vi. Nu blir det av – efter ett bra samarbete med kommunen.
– Vi hoppas det kan vara upptänt till julen, säger Ingemar Eklund.

Annons:

Det handlar om gång- och cykelvägen från järnvägsbron till Söderbergs Gummiverkstad i Södra Vi. Där har det varit på tok för dåligt upplyst länge, säger Ingemar Eklund. 

– Det har inte varit belysning där och för fyra år sedan ansökte vi hos kommunen. Det föll bort lite, men så tog vi upp det igen och då gick det ganska snabbt. Det ska ju satsas lite mer på landsbygden och det är därför vi är med i den lokala utvecklingsgruppen. De vill börja gynna landsbygden lite mer också och efter att vi tog kontakt med Thomas Svärd och Carina Östh har det blivit fart på det. Det var efter att vi berättade vad vi vill göra med bygden.

Ingemar Eklund och de andra kom överens med kommunen om hur det skulle gå till.

– Vi lovade att gräva, sätta ned kablar och fundament, och så ska kommunen fixa med lysen och armatuer. Förhoppningsvis kan vi koppla in det till jul redan. VEMAB ska sätta upp lamporna, så nu har det gått snabbt.

"Höll på i tre dagar"

Totalt är det sju personer som gjort grundjobbet i Södra Vi och bakom det står Södra Vi hembygdsförening och Södra Vi IF. 

– Vi höll på i tre dagar ungefär och då var det från morgon till kväll.

Ingemar Eklund är väldigt nöjd med lösningen.

– Lokalbefolkningen går ju där om de ska handla och skolbarnen går där också, men det har varit för mörkt. Nu ska det bli ljust och fint och vi hoppas att det tänds upp till julen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt