Annons:

Nu startar folkhögskolan ny kurs – tillsammans med Arbetsförmedlingen

Folkhögskolan startar en ny kurs tillsammans med Arbetsförmedlingen. Foto: Pixabay

Nu startar folkhögskolan ny kurs – tillsammans med Arbetsförmedlingen

Nu påbörjas en ny utbildning på folkhögskolan i Vimmerby. Det handlar om en studiemotiverande folkhögskolekurs tillsammans med Arbetsförmedlingen.
Utbildningen är tre månader lång.

Annons:

Utbildningen syftar till att motivera deltagarna till fortsatta studier. Målgruppen är arbetssökande som varken har gymnasieexamen eller grundläggande högskolebehörighet och som är inskrivna på Arbetsförmedlingen. 

Folkhögskolan skriver att "du får en möjlighet att upptäcka dina egna drivkrafter och hitta vägen till studier eller jobb. Kursen kan hjälpa dig att hitta lusten att studera. Den gör dig också bättre rustad för att börja studera". 

Individuellt innehåll

Innehållet i kursen kan variera beroende på de individuella behoven hos deltagarna, men traditionella gymnasieämnen ingår. 

För att kunna gå kursen måste man vara 18 år och inskriven hos Arbetsförmedlingen.

Kursen startar den 11 mars och pågår till den 4 juni. Kursen bedrivs på heltid. Innan kursen startar, i slutet av februari, hålls en informationsträff om den.

Efter avslutad kurs finns möjlighet att fortsätta allmän kurs på folkhögskolan eller Komvux för att komplettera eller slutföra gymnasieutbildningen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt