Annons:

Conny tar över Kröngården:

Conny Gyllenelg tar över Café Kröngården. Foto: Privat

Conny tar över Kröngården: "Tror jättemycket på idén"

I 15 år bodde Conny Gyllenelg i Vimmerby. Nu, 14 år senare, längtar han tillbaka igen och tar över Café Kröngården.
– Jag tror jättemycket på Kröngården som företeelse, säger Conny Gyllenelg.

Annons:

Tidigare har Conny Gyllenelg haft hand om golfrestaurangen på Tobo och varit ansvarig för mat och servering på Astrid Lindgrens. 2005 flyttade han dock från Vimmerby efter 15 år i staden – men nu lockas han tillbaka. 

– Jag har dels jobbat som restauranglärare här i Stockholm och dels har jag varit butikschef på Lidl. Under de senaste åren har jag jobbat som intendent för Stockholms stad och varit ansvarig för fastigheteter och restauranger. Jag jagar så jag har många jägarvänner och andra vänner kvar i Vimmerby. Jag har väl varit där någon gång per år, säger Conny Gyllenelg.

Men den vackra huvudstaden till trots vill han gärna tillbaka till Vimmerby.

– Jag har känt mig dragen till Vimmerby länge. Jag har vänner där, saknar skogen, lugnet, den friska luften, människorna som är lite lugnare. Det är mest naturen, att komma ut till lugnet i skogen och den stjärnklara himlen som får mig att längta tillbaka.

"Ligger vackert"

Nu blir det verklighet av det där. Conny är på jakt efter ett torp i Vimmerby med omnejd.

– Jag hyr en stuga av en kompis nu, men söker med ljus och lykta efter ett torp att hyra. Jag kommer dock behålla min lägenhet på Södermalm. Det är inte lätt att få en lägenhet där, så jag vill gärna behålla den också. Huvudsakligen kommer jag finnas i Vimmerby, men jag vill ha kvar anknytningen till Stockholm.

Han säger sig vara väldigt laddad på att ta över Café Kröngården.

– Jag tror på Kröngården som föreetelse, det ligger vackert och sådär och jag tror att det ska kunna byggas upp igen. 

Vad kommer du satsa på?

– Jag kommer satsa på ett traditionellt café som det har varit, men tänker också att jag ska servera mat som inte är jätteavancerad. Jag ska också servera vin och öl. Jag tror att det är det lyftet som behövs, att man blir lite mer komplett och kan erbjuda ett glas vin eller en öl till en räksmörgås.

"Ska puttra igång"

Conny Gyllenelg beräknar att öppna Kröngården den 15 maj.

– Jag kommer börja puttra igång nu undan för undan. Jag tror verkligen på den här idén, annars skulle jag inte prata med dig.

Hur många anställda kommer du ha?

– Det kommer behöva vara fler än mig, det kanske behövs två personer till. En av de största kostnaderna är löner, så jag ska försöka arbeta så mycket jag bara kan själv för att bygga upp verksamheten. Jag kommer vara där jämt i stort sett. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt