Annons:

Tandläkare i länet skadade patienter – blir av med legitimationen

Foto: Pixabay

Tandläkare i länet skadade patienter – blir av med legitimationen

En tandläkare i Kalmar län anses ha varit grovt oskicklig vid utövningen av sitt yrke. Tandläkaren har skadat flera patienter och blir nu av med sin legitimation, skriver SVT Smålandsnytt.

Annons:

Efter att en Lex Maria-anmälan gjorts mot tandläkaren konstaterades det att en patient drabbats av känselbortfall efter en operation av en visdomstand. IVO, inspektionen för vård och omsorg, valde då att titta över tandläkarens yrkesutövning och resultatet av den tillsynen gjorde att tandläkaren, som varit legitimerad sedan 80-talet, blev av med sin legitimation.

Håller inte med

IVO gjorde bedömningen att den behandling som tandläkaren utfört i 14 av fallen inte har varit korrekt. Det handlar bland annat om nervkskador som lett till känselbortfall.

Vid flera fall har tandläkaren också opererat bort visdomständer på patienterna  på båda sidorna vid ett och samma tillfälle och det är något som inte brukar göras.

Kritik riktas också mot tandläkarens uppföljning av patienterna.

Tandläkaren håller inte med om kritiken utan anser sig vara en god yrkesutövare. IVO anser dock att tandläkaren har varit grovt oskicklig i sin yrkesutövning och uppvisat stora brister och kunskapsluckor, skriver SVT Smålandsnytt.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt